Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2019

Β'ΕΘΝΙΚΗ 3ος ΟΜΙΛΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝΙΔΕΣ ΕΡΕΤΡΙΑΣ

ΑΦΙΕΡΩΜΑ(ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΕΖΟΝ 2018-19)
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΣΑΡΑΝΤΑΝΗ:''ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΣΙΝΗ ΣΕΖΟΝ ΚΡΑΤΑΜΕ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ!!!''

Η Ερέτρια είναι παραλιακή κωμόπολη της Εύβοιας,νοτιο-ανατολικά της Χαλκίδας,απέναντι από τις βόρειες ακτές της Αττικής,στο Νότιο Ευβοικό Κόλπο.Κατά την αρχαιότητα ήταν από τις σημαντικότερες πόλεις-κράτη του ελληνικού κόσμου. Μετέπειτα όμως έπαψε να θεωρείται σημαντικός οικισμός και σταδιακά ερημώθηκε. Η σύγχρονη..
κωμόπολη ιδρύθηκε το 1824,μετά το ξέσπασμα της Ελληνικής Επανάστασης και την καταστροφή των Ψαρών τον Ιούνιο του 1824,όταν ήρθαν στην περιοχή επιζώντες από τα Ψαρά,οι οποίοι της έδωσαν το όνομα Νέα Ψαρά,αλλά στη συνέχεια επικράτησε το όνομα Ερέτρια.
Σήμερα είναι τουριστικό παραθαλάσσιο θέρετρο και οι ανασκαφές που πραγματοποιήθηκαν από τον 19ο αιώνα από τις αρμόδιες αρχαιολογικές υπηρεσίες, έφεραν στο φως μεγάλη ποικιλία πολύτιμων ευρημάτων αρχαίας εποχής.
Σήμερα η Ερέτρια αποτελεί σημαντικό λιμένα πορθειακής γραμμής με τον λιμένα Ωρωπού και συνδέεται οδικώς με την Χαλκίδα και νότια με το Αλιβέρι.
Ως παραθαλάσσια πόλη διαθέτει ταβέρνες και πολλά σημεία ψυχαγωγίας και διασκέδασης,μεταξύ των οποίων και το λεγόμενο νησί των ονείρων!!!
Όμως ήρθε η ώρα να αναφερθούμε και στη γυναικεία ποδοσφαιρική ομάδα των Απολλωνίδων Ερέτριας που ιδρύθηκε το 2014 και αγωνίστηκε για πρώτη φορά στη Β'Εθνική Γυναικών την περασμένη σεζόν 2018-19.
Οι Απολλωνίδες δεν κατάφεραν ως νεοφώτιστες να σταθούν όρθιες στη κατηγορία και μοιραία ως ουραγός της βαθμολογίας του 3ου ομίλου υποβιβάστηκαν στην Γ'Εθνική.
Εκ μέρους της ομάδας της Ερέτριας η 17χρονη ταλαντούχα διεθνής μεσοεπιθετικός Κατερίνα Τσαραντάνη επισημαίνει στην προσωπική της συνέντευξη πως η εμπειρία είναι το κυριότερο στοιχείο που κρατούν από την περσινή χρονιά τόσο η ίδια όσο και οι συμπαίκτριές της.

Επίσης,η Κατερίνα φορά τα γαλανόλευκα χρώματα,καθώς στελεχώνει επάξια και περίτρανα την Εθνική Κορασίδων και ευελπιστεί να καθιερωθεί και στο κλιμάκιο Νεανίδων.
Με όρεξη και πάθος συνεχίζει την σκληρή της δουλειά μέσα στους αγωνιστικούς χώρους,ώστε να φθάσει σε υψηλότερα ποδοσφαιρικά ''σκαλοπάτια''!!!
Η ''Ατσάλινη Καρδιά'' με καταγωγή από την Ερέτρια έχει όλο το μέλλον μπροστά της για να καταστεί ως μία από τις καλύτερες αστέρες του γυναικείου ποδοσφαίρου της χώρας μας και όχι μόνο!!!


1.Πως ξεκίνησες την ενασχόληση σου με το ποδόσφαιρο;

''Η οικογένειά μου παρατήρησε το ενδιαφέρον μου για το ποδόσφαιρο κι έτσι με πήγε στην ακαδημία της περιοχής,στην <<Αθλητική Ακαδημία Ερέτριας>> σε ηλικία 6 ετών και στην οποία παρέμεινα μέχρι τα 13μου έτη.''


2.Πόσα έτη φοράς τη φανέλα των Απολλωνίδων Ερέτριας;

''Φοράω τη φανέλα των Απολλωνίδων εδώ και 4 χρόνια.''

3.Την περασμένη σεζόν η ομάδα σας αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε επίπεδο Β'Εθνικής. Ποια στοιχεία κρατάτε από την περσινή χρονιά,ώστε να σας φανούν χρήσιμα για τη μετέπειτα πορεία στο πρωτάθλημα της Γ'Εθνικής της ερχόμενης σεζόν;

''Την περασμένη χρονιά αγωνιστήκαμε σε ένα εντελώς διαφορετικό επίπεδο,το οποίο ήταν ένα δοκιμαστικό στάδιο για εμάς και μέσα από αυτό κρατάμε κυρίως την εμπειρία!!!''

4.Ο κόσμος και οι επιχειρηματίες της περιοχής βοηθούν ηθικά και οικονομικά την ομάδα σας;

''Η υποστήριξη του κόσμου δεν είναι εκίνη που θα ήθελε κάποια ομάδα,καθώς υπάρχουν ακόμα άτομα της περιοχής που δεν γνωρίζουν την υπαρξή της!''

5.Αρνητικά και θετικά στοιχεία που διέπουν το γυναικείο ποδόσφαιρο της χώρας μας,κατά τη δική σου γνώμη;

''Πιστεύω πως θετικό στοιχείο είναι ότι έχουμε την δυανατότητα από σχετικά μικρή ηλικία να παίξουμε στο ανώτερο επίπεδο της χώρας μας στην Α' ΕΘΝΙΚΉ, κερδίζοντας  από νωρίς αυτή την εμπειρία. Από την άλλη στη χώρα μας ο χώρος αυτός είναι άγνωστος για πολλούς και αρκετοί υποτιμούν το γυναικείο ποδόσφαιρο,με αποτέλεσμα να εμποδίζουν την εξέλιξή του!!!''

6.Ποια είναι τα προσωπικά σου σχέδια;
''Φέτος ο κυριότερος στόχος είναι τα μαθηματά μου,καθώς είναι η χρονιά των πανελληνίων,την οποία θα προσπαθήσω να συνδυάσω μαθήματα και προπονήσεις.''

7.Κλείνοντας Κατερίνα μπορείς να στείλεις το δικό σου ευχετήριο μήνυμα για τη νέα χρονιά;

''Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου και τους φίλους μου που με στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια και εύχομαι σε όλες τις αθλήτριες υγεία και τύχη για την ερχόμενη σεζόν!!!''

ΑΠΟΛΛΩΝΙΔΕΣ ΕΡΕΤΡΙΑΣ
 3ος ΟΜΙΛΟΣ Β'ΕΘΝΙΚΗΣ
ΡΟΣΤΕΡ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2018-19
1.ΜΑΡΒΙΝΑ ΧΑΤΖΗΣΤΑΜΟΥ
2.ΑΝΤΡΙΑΝΑ ΜΠΕΡΕΤΗ
3.ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΟΥΜΠΙΑ
4.ΜΑΡΙΑ ΣΤΑΜΑΤΑΚΟΥ
5.ΕΙΡΗΝΗ ΚΛΟΠΩΔΗ
6.ΕΛΕΝΑ ΜΠΑΛΣΟΥΚΟΥ(1 γκολ)
7.ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΣΑΡΑΝΤΑΝΗ(2 γκολ)
8.ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ
9.ΣΟΦΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ
10.ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΑΝΕΔΑΚΗ
11.ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΤΡΟΥΤΣΟΥ
12.ΝΑΣΙΑ ΚΑΡΑΓΚΟΥ(2 γκολ)
13.ΜΑΡΙΑ ΝΤΑΣΚΟΥ
14.ΛΥΔΙΑ ΚΑΜΠΕΡΟΥ
15.ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΙΔΕΡΙΑ
16.ΕΙΡΗΝΗ ΜΠΑΡΟΛΑ
17.ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΒΑΞΕΒΑΝΗ
18.ΑΝΝΑ ΠΑΠΑΣΤΕΦΑΝΗ
19.ΕΒΕΛΙΝΑ ΜΠΙΛΙΡΗ
20.ΕΙΡΗΝΗ ΣΟΥΛΟΛΑΡΙ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ:ΝΙΚΟΣ ΜΠΙΜΠΙΚΑΣ

*Λόγω της προστασίας των προσωπικών δεδομένων η παραπάνω συνέντευξη και οι φωτό δημοσιεύονται κατόπιν συναίνεσης της ανήλικης αθλήτριας και των γονέων-κηδεμόνων της.

Επιμέλεια:Ηλίας Σχορτσιανίτης