Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019

Κώστας Μαρκόπουλος

Κώστας Μαρκόπουλος
Πρ. Βουλευτής, πρ. Υπουργός                            Χαλκίδα 27/9/2019

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού γιορτάζεται σαν υψηλός συμβολισμός της αξίας του τουρισμού στην πολιτιστική ανταλλαγή των κοινωνιών αλλά και στην ανάγκη του ανθρώπου να νιώσει την χαρά και την ανάπαυλα από την διαχρονική....
εργασία και τις υποχρεώσεις.

Για την Ελλάδα ο τουρισμός είναι η μεγαλύτερη οικονομική δραστηριότητα η οποία κράτησε όρθια την οικονομία ακόμα και στα χρόνια της βαθιάς οικονομικής κρίσης, από την οποία ακόμα δεν έχουμε βγει.

Είχα την ευκαιρία να διατελέσω για ένα χρόνο Υπουργός Τουρισμού και να διδαχθώ ότι τουρισμός δεν είναι μόνο τα μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα αλλά είναι κυρίως οι εξειδικευμένες μορφές τουρισμού (αθλητικός, θρησκευτικός, ορειβατικός, ποδηλατικός, πολιτιστικός κλπ), αυτές οι μορφές κρατούν την τουριστική ανάπτυξη σε 12μηνη βάση.
Δυστυχώς στην Ελλάδα αυτές οι μορφές τουρισμού προοδεύουν με πολλή μικρή ταχύτητα. Π.χ. δέκα χρόνια παλεύουμε στην Εύβοια για τα υδατοδρόμια και για μια μεγάλη μαρίνα και τίποτα δεν έχει συμβεί από όλες τις κυβερνήσεις.

Εύχομαι η πολιτική συγκυρία με κυβέρνηση και περιφέρεια να ανήκουν στο ίδιο ιδεολογικό φάσμα ότι θα βοηθήσει και θα επιταχύνει τα έργα στον Νομό .

Στο θέμα του τουρισμού ποτέ δεν πρέπει να ξεχνάμε τους οικονομικά ασθενείς και την ανάγκη τους αλλά και το δικαίωμά τους για λίγες έστω τουριστικές ημέρες τον χρόνο.

Σε κάθε περίπτωση η τουριστική κίνηση είναι ταυτισμένη με την Ελλάδα.
Η Ελλάδα έχει παγκόσμιο ισχυρό brand name στον τουρισμό και έχουμε χρέος όλοι να υπηρετούμε αυτόν τον στόχο που αφορά το 15% σχεδόν του ΑΕΠ και πάνω από μισό εκατομμύριο απασχολούμενους άμεσα ή έμμεσα.