Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών

"Η Κυβέρνηση της ΝΔ βαδίζοντας στα χνάρια του ΣΥΡΙΖΑ δε διορίζει γυμναστές και διοργανώνει ημέρες αθλητισμού"
Το Υπουργείο Παιδείας της κυβέρνησης  ΝΔ με απόφασή του ορίζει και φέτος την Παρασκευή 27 Σεπτέμβρη ως "Πανελλήνια.... Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού" σ' όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπως και πέρσι η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Είναι τουλάχιστον υποκριτικό η κυβέρνηση να οργανώνει "Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού" τη στιγμή που:
Μείωσαν κατά μία ώρα τη Φ.Α. στη Β΄ Γυμνασίου και τη Β΄ Λυκείου, ενώ στα Επαγγελματικά Λύκεια δεν υπάρχει καθόλου ως μάθημα.
Στα Δημοτικά, μη ΕΑΕΠ,  παραμένει στις δύο ώρες τη βδομάδα,  τη στιγμή που η παχυσαρκία και ο παιδικός διαβήτης σπάνε ρεκόρ!
Έκλεισαν  τα  Αθλητικά  Σχολεία!
Με τη μείωση της κρατικής επιχορήγησης, έχει χρόνια να έρθει στα σχολεία καινούριο αθλητικό υλικό.
Και φέτος μέχρι τώρα,  με την καθυστέρηση του διορισμού αναπληρωτών, τα μεγάλα κενά σε γυμναστές, σε πολλά Δημοτικά το μάθημα της Φ.Α. το κάνουν δάσκαλοι ή …δεν γίνεται καθόλου!
Παραμένουν αδιόριστοι χιλιάδες γυμναστές και φέτος.  Ενώ χιλιάδες διορισμένοι γυμναστές περιφέρονται κάθε χρόνο ανά τη χώρα, εργάζονται εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο κατοικίας τους και την οικογένειά τους.
Τα περισσότερα σχολεία δεν διαθέτουν τον στοιχειώδη  αύλειο  χώρο, όχι μόνο για το μάθημα της γυμναστικής αλλά και για ένα σωστό διάλειμμα.
O δωρεάν μαζικός λαϊκός αθλητισμός παραμένει χρόνιο αίτημα πάλης των εργαζομένων για τους ίδιους και για τα παιδιά τους. Η Φυσική Αγωγή, δε μπορεί να αντιμετωπίζεται με μπαλώματα στο ωρολόγιο πρόγραμμα, ούτε με αντικατάσταση του γυμναστή από το δάσκαλο. Δε μπορεί να γίνεται ντεκόρ στις κυβερνητικές φιέστες. 
Χρειάζεται :
ολοκληρωμένο σχεδιασμό, που να διασφαλίζει τις κατάλληλες υποδομές,
αθλητικό εξοπλισμό,
επιστημονικό δυναμικό,
διορισμούς γυμναστών, ώστε οι ώρες του μαθήματος να αυξηθούν ανάλογα με τις ανάγκες κάθε ηλικίας.
Στο "νέο σχολείο" της αγοράς, στο σχολείο των "δεξιοτήτων" που σπρώχνει τους μαθητές στη φτηνή κατάρτιση, στο σχολείο που ετοιμάζει τους αυριανούς "ευέλικτους" εργαζόμενους των 300 ευρώ, η Φυσική Αγωγή αντιμετωπίζεται σαν πάρεργο!
Καλούμε όλους τους συναδέλφους, τους Συλλόγους διδασκόντων, τους Συλλόγους και τις Ενώσεις Γονέων να αντιπαλέψουν αυτή την πολιτική που υποβαθμίζει ακόμα περισσότερο το ρόλο του σχολικού αθλητισμού και η οποία δεν φτιασιδώνεται με αυτές τις δραστηριότητες.
Τους καλούμε να αγωνιστούν, μαζί μ' όλους τους εργαζομένους για ένα σχολείο που θα μορφώνει ολόπλευρα και σφαιρικά τους μαθητές και θα φροντίζει για την ισόρροπη σωματική τους ανάπτυξη, για το σχολείο των σύγχρονων λαϊκών αναγκών!