Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ Ν.ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με συμμετοχή εκατοντάδων εργατών στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσειςρώσεις πραγματοποιήθηκε η σημερινή απεργιακή κινητοποίηση ενάντια στο αντιλαϊκό νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα για ψήφιση. Στη Χαλκίδα η συγκέντωση πραγματοποιήιηκε στην πλατεία αγοράς με συμμετοχή από πολλούς.....
εργασιακούς χώρους και σωματεία, όπως από το Σουλιώτη, από την Αλλατίνη, το Αιγίς, την Κελαϊδίτης ΕΠΕ, τα Τσιμέντα, το Νηρέα, την Κελαϊδίτης ΑΕ, την ΕΛΜΕ, την Περιφέρεια και άλλους.
Στη συγκέντρωση απεύθυναν χαιρετισμούς από την ΕΛΜΕ η πρόεδρος Χαρά Νίκα, από το σωματείο εργαζομένων Περ. Ενότητας Εύβοιας ο Βαγγέλης Σταματούκος, ενώ η κεντρική ομιλία πραγματοποιήθηκε από το Σπύρο Λοξό, πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων Νηρέα. 
Οι ομιλητές μίλησαν για το αντεργατικό περιεχόμενο του νομοσχεδίου, όπως την κατάργηση πρακτικά των Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων συνδέοντάς το με την ίδια την αντιλαϊκή ουσία της ανάπτυξης την οποία ευαγγελίζεται και αυτή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Καταδίκασαν την προσπάθεια να μπει στο γύψο το Συνδικαλιστικό Κίνημα μέσα από τις διατάξεις που πνίγουν τη λειτουργία των σωματείων και τα παραδίδουν στα χέρια της εργοδοσίας. Καταδίκασαν τη στάση της συνδικαλιστικής μαφίας της ΓΣΕΕ και των παρακλαδιών της σε Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες που υπονόμευσαν την απεργία έχοντας ουσιαστικά συμφωνήσει με την κυβέρνηση, προκειμένου ο κρατικός μηχανισμός να τους βοηθήσει να κρατήσουν τις καρέκλες τους.
Κάλεσαν τέλος όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους συνδικαλιστές και κάθε εργάτη το επόμενο διάστημα να κλιμακώσουν την πάλη τους, με μαζικές διαδικασίες στους χώρους δουλειάς και νέες κινητοποιήσεις όταν έρθει το αντεργατικό τερατούργημα στη βουλή. Ξεχωριστή καταδίκη υπήρξε για την παρουσία ασφαλιτών στη Συγκέντρωσή, που τους απομάκρυνε η περιφρούρησή της.
Κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης, σε Ιστιαία, Αλιβέρι και Κύμη.