Τρίτη 10 Μαρτίου 2020

Δελτίο Τύπου ΟΛΝΕ ΑΕ - Ενημέρωση

Οι αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΛΝΕ είναι αποτέλεσμα γόνιμου διαλόγου με συνείδηση του ρόλου του, με συνέπεια και χρέος στο συμφέρον του Οργανισμού, στην πρόοδο και στην ανάπτυξη της Εύβοιας.
Το αίτημα Παραχώρησης της ELVALHALKOR στηρίζεται με αναφορές του πάνω στις ενέργειες και στις αποφάσεις που ελήφθησαν σε σύσκεψη στο Υπουργείο Ναυτιλίας υπό τον πρώην Γεν. Γραμ. Χρήστο Λαμπριδη. Ο ΟΛΝΕ έχει ήδη εισπράξει από την συγκεκριμένη παραχώρηση για το 2020 το ποσό των 70.060 ευρώ(56.500 συν ΦΠΑ) και όχι τίμημα 26.500 ευρώ μόνο ανά έτος. Θα έπρεπε επίσης να γνωρίζουν ότι η Παραχώρηση προβλέπει εγγυημένο φορτίο 150.000 τόνους κατ' έτος που σημαίνει την είσπραξη άλλων περίπου 70.000 ευρώ για τον Οργανισμό κάθε χρόνο. Είναι άξιο ...
απορίας γιατί η ανακοίνωση αποσιωπά την μεταγενέστερη Παραχώρηση των Ναυπηγείων Χαλκίδας διάρκειας 25 ετών που έγινε με το ίδιο νομικό πλαίσιο με αυτή της ELVALHALKOR. Αυτή άραγε δεν είναι παραχώρηση σε ιδιώτη;
Η ζημιά στο Μαντούδι είναι πλήρως χρηματοδοτημένη με 744.000 χιλ ευρώ με 2 έργα Πδε των 372.000 ευρώ μετά από ενέργειες του Οργανισμού, που διεκπεραιωθηκαν και εγκρίθηκαν επί υπουργίας Κουβέλη και Πλακιωτάκη. Το πρώτο έργο Πδε ήδη εκτελείται και το δεύτερο θα υλοποιηθεί από την Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας Στερεάς.
Αλιευτικό καταφύγιο στις εκβολές του Κηρέα επίσημα δεν υφίσταται. Είναι αυθαίρετες οι όποιες εγκαταστάσεις του και μη αδειοδοτημένες. Πρόκειται για πρόχειρες παράνομες κατασκευές, παραπήγματα και ζητείται στην ουσία αποκατάσταση λειτουργίας αυθαίρετων κατασκευών.
Όσο για το ερώτημα αν θα παραχωρηθεί το λιμάνι του Μαντουδίου σε ιδιώτες είναι τουλάχιστον αστείο.
Ας μην εκτίθενται λοιπόν από την Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας με τέτοιου τύπου φαιδρές ανακοινώσεις ή τουλάχιστον ας ζητήσουν πρώτα να ενημερωθούν πριν βγάλουν άσχετες με τα ζητήματα ανακοινώσεις.

Η απάντηση Λαμπρίδη

Δήλωση σχετικά με ανακοίνωση του Οργανισμού Λιμένων Νομού Εύβοιας ΑΕ

09/3/2020

Σχετικά με την αναφορά στο πρόσωπο μου που περιλαμβάνεται σε σημερινή ανακοίνωση του Οργανισμού Λιμένων Νομού Εύβοιας (ΟΛΝΕ), προς αποκατάσταση της αλήθειας και για την ορθή πληροφόρηση της κοινής γνώμης,αναφέρω ότι:
Κατά την σύσκεψη που έγινε στο Υπουργείο Ναυτιλίας κατόπιν σχετικού αιτήματος των ενδιαφερόμενων επενδυτών και της Διοίκησης του ΟΛΝΕ, ενημερώθηκε ο μέτοχος, δηλαδή το Ελληνικό Δημόσιο για την επιχειρηματική πρόταση και μόνον. Κατά την σύσκεψη αυτή, δεν ελήφθη καμία απόφαση, ούτε δόθηκε οδηγία για την υλοποίηση της παραχώρησης.  Αντιθέτως, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με την ιδιότητα του Γενικού Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων με τον Πρόεδρο του ΟΛΝΕ μετά τη σύσκεψη, έγινε σύσταση να μην προχωρήσει σε καμία διαδικασία έως ότου αξιολογηθούν όλα τα δεδομένα αλλά και η πρόταση του επενδυτή σε κάθε επίπεδο. Περαιτέρω ουδεμία άλλη σύσταση ή οδηγία υπήρξε και οι ενέργειες του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΛΝΕ αναφορικά με τη συγκεκριμένη παραχώρηση αποτελούν δικές της πρωτοβουλίες.

ΓΙΑ ΤΟ ΛΌΓΟ ΑΥΤΌ
Καλώ τον Πρόεδρο και την Διοίκηση του ΟΛΝΕ να ανακαλέσουν ΔΗΜΌΣΙΑ όσα ψευδή αναφέρουν περί του προσώπου μου στην ανακοίνωση που εξέδωσαν σήμερα, άλλως θα διενεργήσω τα νόμιμα δια της δικαστικής οδού. 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΑΜΠΡΙΔΗΣ

πρώην Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής