Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020

Ποιοι έχουν την ευθύνη;

Επειδή δεν μας αρέσει ν΄ αφήνουμε υπονοούμενα για κανέναν και για τίποτα, θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα.
Οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Χαλκιδέων, ανήκουν στον ΔΟΑΠΠΕΧ και αυτός έχει την όλη διαχείριση.
Ο ΔΟΑΠΠΕΧ λοιπόν πρέπει να έχει τα κλειδιά κάθε αθλητικής εγκατάστασης και να έχει ένα πρόγραμμα λειτουργίας τους και φυσικά τις ώρες που ...ο καθένας, μπορεί να χρησιμοποιεί τις αθλητικές εγκαταστάσεις.
Επίσης ο ΔΟΑΠΠΕΧ οφείλει να φροντίζει για τα όργανα και κάθε περιουσιακό στοιχείο του Δήμου.
Επειδή τα προηγούμενα χρόνια τα κλειδιά και την διαχείριση των γηπέδων την έχουν άνθρωποι οι οποίοι ουδεμία σχέση έχουν με τον ΔΟΑΠΠΕΧ, θα θέλαμε να μάθουμε, αν αυτό θα συνεχιστεί κι αν τελικά η περιουσία του Δήμου θα συνεχίσει να είναι στα χέρια ιδιωτών.
Θα θέλαμε επίσης να μάθουμε τις ώρες που ο καθένας μπορεί να χρησιμοποιεί τις αθλητικές εγκαταστάσεις, εκτός κι αν ακόμη κι αυτό το έχουν αναλάβει ιδιώτες, όπως ίσχυε τα προηγούμενα χρόνια.
Τα θέματα αυτά αφορούν τους δημότες και καλά θα κάνουν κάποιοι που λειτουργούν επίσημα ή ανεπίσημα τους χώρους για να εισπράττουν χρήματα, να μην λένε πολλά και ιδιαίτερα να μην λένε πως τα γήπεδα τους ανήκουν και κανείς δεν θα μπορέσει να το αλλάξει αυτό.
Χιλιάδες ευρώ πληρώνει κάθε χρόνο ο Δήμος, δηλαδή οι δημότες για την συντήρηση των γηπέδων και για ηλεκτροφωτισμό και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να κάνει κακή χρήση των χώρων ή ανεξέλεγκτη χρήση και να έχει και το θράσος να κατηγορεί την Δημοτική Αρχή μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, επειδή δεν κάνει όσα αυτός θέλει για "το μαγαζάκι του"!!!
Η δήμαρχος κυρία Βάκα, η πρόεδρος του ΔΟΑΠΠΕΧ κυρία Αϊδίνη, ο αντιπρόεδρος του ΔΟΑΠΠΕΧ κύριος Ρόγκας και κάθε αρμόδιος, έχουν υποχρέωση απέναντι στους δημότες, να εφαρμόσουν τους νόμους και να αναλάβουν την ευθύνη των αθλητικών εγκαταστάσεων και όχι να την αναθέτουν στο μιλητό σε ιδιώτες.
Να υπάρξουν επίσημα έγγραφα και να αναλάβουν ΟΛΟΙ τις ευθύνες τους.
Φυσικά η οποιαδήποτε παραχώρηση αθλητικών εγκαταστάσεων πρέπει να γίνει με όρους, κανόνες, δικαιώματα και υποχρεώσεις.
Μετά τα σκάνδαλα για πετρέλαια και χαμένα μηχανήματα, θα έπρεπε να είχαμε αναδείξει και το σκάνδαλο με τις παραχωρήσεις χωρίς προϋποθέσεις των αθλητικών εγκαταστάσεων.
Το θέμα θα το έχουμε καθημερινά στην επικαιρότητα, γιατί θέλουμε να ισχύει αυτό που πάντα λέει η κυρία Βάκα η δήμαρχός μας, "διαφάνεια παντού".