Σάββατο 11 Ιουλίου 2020

Ο πρόσφυγας Ν. Λαμψάκου

Δεν θέλουμε να θίξουμε κανέναν, αλλά δεν πρέπει να μπερδεύουμε κάποια πράγματα ή να τα χρησιμοποιούμε όταν μας εξυπηρετεί. Ο κάθε πρόσφυγας ξέρει καλά τι θα πει διωγμός και δεν θα ήθελε να τον ζήσει κανείς άλλος.
Στον ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟ Ν Λαμψάκου ακούμε πολλά και διάφορα το τελευταίο διάστημα και ξαφνικά έχουμε "καλούς και κακούς".
Λένε πως ο  Αθλητικός Σύλλογος  είναι ένας και κανείς δεν έχει δικαίωμα να ιδρύσει άλλον και άλλα τέτοια  κουφά. Λάθος κύριοι και λάθος τραγικό.
Αυτά δεν τα επιβάλεις. Αυτά τα κερδίζεις με την ....
συμπεριφορά σου.
Δεν είναι όλα καλά και όμορφα στον Ελλήσποντο και γενικότερα στην Νέα Λάμψακο.
Δεν φταίνε μόνο αυτοί που θέλουν να ιδρύσουν έναν άλλον σύλλογο και να ασχοληθούν με τον στίβο ή γιατί όχι και με το ποδόσφαιρο.
Φταίνε κι αυτοί οι οποίοι όλα αυτά τα χρόνια δεν άπλωσαν το χέρι για να συνεργαστούν και ήθελαν να δηλώνουν πως μόνο αυτοί ήταν ικανοί. Ο ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΣ επέζησε και χωρίς αυτούς.
Φταίνε κι αυτοί που θέλησαν να μειώσουν την προσφορά των άλλων και να εκμεταλλευτούν μια συγκυρία για να δηλώσουν Ελλησποντάρες και πως αυτοί μπορούν. Αλήθεια που ήταν τα προηγούμενα χρόνια;
Φταίνε αυτοί οι οποίοι έχουν μπερδέψει τις θέσεις τους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με το ποδόσφαιρο. Κύριοι όπως η κάθε πόλη και το κάθε χωριό, έτσι και η ΝΕΑ ΛΑΜΨΑΚΟΣ, ψηφίζει κάθε 4 χρόνια και εκλέγει αυτούς που θέλει να την διοικήσουν. 
Αυτή την φορά οι Λαμψακιώτες επέλεξαν δήμαρχο την κυρία Βάκα και πρόεδρο του χωριού τον κύριο Μακρίδη. Διαφωνεί κανείς;
Στις εκλογές για ΔΣ του ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ δεν ψηφίζουν για πρόεδρο Κοινότητας ούτε για δήμαρχο.
Στις δημοτικές ψηφίζουν εκατοντάδες δημότες, ενώ στις εκλογές για την ομάδα ψηφίζουν 30 - 40 άτομα.
Θα θυμίσουμε σε όλους, πως πριν 2 χρόνια, οι σχέσεις διοίκησης ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ και διοίκησης ΑΝΑΞΑΓΟΡΑ, ήταν στο κόκκινο και οι λόγοι είναι γνωστοί και δεν θέλουμε να τους θυμίσουμε. Τότε κανείς δεν βγήκε να πει κάτι. Γιατί;
Εμείς απευθυνόμαστε προσωπικά στον πρόεδρο κύριο Δημήτρη Τσιτίνη και θα του γράψουμε αλήθειες. Πρόεδρε, πρέπει να συνεχίσεις να διοικείς την ομάδα και να αγκαλιάσεις τους πάντες.
Όσοι ξέρουν από αυτοδιοίκηση, ξέρουν πως η δήμαρχος δεν θα βάλει στο ψυγείο τον πρόεδρο της Κοινότητας αλλά θα τον ακούσει και θα συνεργαστεί μαζί του. Έτσι πρέπει και έτσι θα γίνει. Δεν μπορεί να βγαίνει ο καθένας κι να λέει το μακρύ και το κοντό του.
Όλοι ξέρουμε την Βάκα, ξέρουμε τον Γουρνή, ξέρουμε τον Σέρρα, ξέρουμε και τον Μακρίδη κι πρέπει να ξέρουμε και το πως λειτουργεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Δεν μπορούμε να καταλάβουμε πως ξαφνικά η δήμαρχος και οι άλλοι, θ΄ ακούσουν αυτούς που ήταν με Παγώνη και Καθαροσπόρη και δεν θ΄ ακούσουν αυτούς που ήταν στο δικό τους ψηφοδέλτιο!!!
Ο Μακρίδης εκλέχθηκε από τους δημότες ΝΕΑΣ ΛΑΜΨΑΚΟΥ μας αρέσει δεν μας αρέσει.
Μπορεί να έχει αντιπάθειες αλλά αφού έχει εκλεγεί και μάλιστα πρώτος, σημαίνει πως έχει περισσότερες συμπάθειες. Αυτό να μην το ξεχνάμε.
Πρόεδρε κύριε Τσιτίνη η πρότασή μας είναι καθαρή και την καταθέτουμε.
Υπάρχει ένα θέμα με τον στίβο. Το όνομα του ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ ακούσθηκε τους αγώνες Κ16 και Κ18 αφού πήραν μέρος αθλητές του.
Αφού ο ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΣ θέλει να έχει τμήμα στίβου, θα πρέπει να έχει στην διοίκηση και κάποιους ανθρώπους, αλλά και κάποιον προπονητή και φυσικά να έχει και κανονισμό λειτουργίας για τον στίβο.
Καθίστε λοιπόν στο τραπέζι εσείς προσωπικά και οι συνεργάτες σας στην διοίκηση μαζί με τον κύριο Μακρίδη, τον κύριο Τρύφωνα Τσιτίνη και όποιον άλλον είναι δίπλα σ΄ αυτούς και να είσθε σίγουρος πως θα βρεθεί λύση.
Με κραυγές αφορισμούς και διωγμούς, δεν θα βρεθεί καμία λύση.
Αγαπητέ πρόεδρε κύριε Δημήτρη Τσιτίνη, για να είναι ενωμένο ένα χωριό γύρω από μία ομάδα, θα πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή κι αυτό θα γίνει μέσα από διάλογο.
Τον ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟ κατά καιρούς τον έσπρωξαν πολλοί προς την διχόνοια και ακόμη περισσότεροι ήταν αυτοί που δεν περνούσαν από το γήπεδο. Τους ξέρετε και τους ξέρουμε.
Συγνώμη για την παρέμβαση, αλλά δεν μπορούμε ν΄ ακούμε κραυγές και την ίδια στιγμή να μιλάνε για ενότητα!!!