Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020

Αριθμοί και γεγονότα που... σημάδεψαν την εβδομάδα

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ ΜΠΕ
    Από τον Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς στον Κιλιάν Μπαπέ και τον Νικολάς Λοντέιρο και από τη Μπάγερν στην Ιντεπεντιέντε ντελ Βάλε και την Τότεναμ, αυτοί είναι οι αριθμοί και τα κορυφαία γεγονότα της εβδομάδας που έφυγε, όπως καταγράφονται στην ιστοσελίδα της FIFA:
 
    3.137: Οι ημέρες που πέρασαν για να σκοράρει ξανά με τη Μίλαν στην Ευρώπη ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Ο 38χρονος επιθετικός, βοήθησε την ιταλική ομάδα να νικήσει με 2-0 τη Σάμροκ Ρόβερς στο Europa League. Είναι το πρώτο του ευρωπαϊκό γκολ για τον... σύλλογο από τότε που είχε σκοράρει ενάντια στην Άρσεναλ στο Champions League στις 15 Φεβρουαρίου 2012. Η ομάδα του Στέφανο Πιόλι είναι τώρα αήττητη σε 14 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, το μεγαλύτερο σερί από τότε που ο Κάρλο Αντσελότι έκανε ένα σερί 16 αήττητων παιχνιδιών πριν από 12 χρόνια.
    14: Τα εύστοχα πέναλτι σε ισάριθμες εκτελέσεις, που επέτρεψαν στον Νικολάς Λοντέιρο να γράψει Ιστορία στη Major League Soccer την Παρασκευή. Κανένας στην κορυφαία κατηγορία των ΗΠΑ δεν το είχε καταφέρει, πριν ο σταρ των Σιάτλ Σάουντερς με δύο εύστοχα πέναλτι, ξεφύγει από τον Μπένι Φέιλμπερ, με τον οποίο μοιράζονταν την πρώτη θέση. 
 
    8: Τα γκολ της Μπάγερν επί της Σάλκε, στην μεγαλύτερη νίκη που έχει καταγραφεί ποτέ στη πρεμιέρα της Bundesliga. Επίσης στον ίδιο αγώνα, ο Τζαμάλ Μουσιάλα, σε ηλικία 17 ετών και 205 ημερών, έγινε ο νεότερος σκόρερ της Μπάγερν στο πρωτάθλημα ξεπερνώντας τον Ρόκε Σάντα Κρουζ. Ο Τόμας Μίλερ, εν τω μεταξύ, σημείωσε το 200ο του γκολ για τους Βαυαρούς, ενώ ο Ρόμπερτ Λεβαντόφκσι (163) βρέθηκε πάνω από τον Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε (162) στη δεύτερη θέση των κορυφαίων σκόρερ της Bundesliga. Πρώτος είναι ο Γκερντ Μίλερ με 365 γκολ.
 
    5: Τα γκολ  που δέχθηκε η Φλαμένγκο χωρίς να σκοράρει απέναντι στην Ιντεπεντιέντε ντελ Βάλε, γνωρίζοντας την... χειρότερη ήττα της στο Copa Libertadores. Η ομάδα του Κίτο, έγινε η δεύτερη ομάδα -εκτός Βραζιλίας- που κατέγραψε τέτοια ευρεία νίκη έναντι μιας βραζιλιάνικης ομάδας στην κορυφαία διοργάνωση της Νότιας Αμερικής. Η μόνη ομάδα που είχε καταφέρει ανάλογο σκορ, στο παρελθόν, είναι η Αμέρικα ντε Κάλι της Κολομβίας ενάντια στην Ατλέτικο Παραναένσε το 2002. Εκείνη ήταν επίσης η βαρύτερη ήττα που υπέστη ομάδα που υπερασπιζόταν τον τίτλο της στο Copa Libertadores.
 
    34%: Των 53 γκολ του Χάμες Ροντρίγες στην Ευρώπη έχουν σημειωθεί έξω από τη μεγάλη περιοχή (18 από τα 53), συμπεριλαμβανομένων τριών από τα έξι τελευταία του που μπήκαν με αυτόν τον τρόπο. Το νέο αστέρι της Έβερτον σκόραρε στο πρώτο του παιχνίδι στο Goodison Park, στη νίκη με 5-2 ενάντια στη Γουέστ Μπρόμιτς. 
    -Ο Βόσνιος μέσος της Σινσινάτι, Χάρις Μεντουνιάνιν σκόραρε με απευθείας εκτέλεση κόρνερ στη Major League Soccer. Ένα γκολ αλλιώς γνωστό ως «Olimpico», που πήρε το όνομά του από τον Αργεντίνο επιθετικό Κασαρέο Ονθάνι, ο οποίος σκόραρε με αυτόν τον τρόπο τo 1924 εναντίον της Ουρουγουάης, που είχε κατακτήσει το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο. 
 
    - Η Τότεναμ επιβεβαίωσε την απόκτηση με τη μορφή δανεισμού του Γκάρεθ Μπέιλ από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Ζοσέ Μουρίνιο ελπίζει ότι ο Ουαλός μπορεί να επαναλάβει την πορεία που έδειξε στην σεζόν 2012/13 όταν σκόραρε 21 γκολ στην Premier League. Η Τότεναμ έγινε επίσης... πρωτοσέλιδο χάρη στη φανταστική φόρμα των Χάρι Κέιν και Σον. Ο σταρ της Κορέας σημείωσε τέσσερα γκολ στη νίκη  με 5-2 επί της Σαουθάμπτον, με τέσσερις ασίστ από τον Κέιν. Ήταν η πρώτη φορά στην Ιστορία της Premier League που ένας παίκτης έδωσε ασίστ τέσσερις φορές σε έναν αγώνα.
 
    Επίσ
ης στην Premier League, η Κρίσταλ Πάλλας κερδίζοντας 3-1 τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, κατέγραψε ρεκόρ στην Ιστορία του συλλόγου, με δύο διαδοχικές νίκες στο Old Trafford.
 
    -Το ξεκίνημα του Αντρέα Πίρλο στον πάγκο της Γιουβέντους συνοδεύτηκε με νίκη (3-0) επί της Σαμπντόρια. Η Γιουβέντους άρχισε έτσι με τον καλύτερο τρόπο την υπεράσπιση του τίτλου της και την προσπάθεια για την κατάκτηση του 10ου σερί τίτλου στην Serie A.