Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021

Ο Δήμος Χαλκιδέων τιμά τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821

ΔΗΜΟΣ  ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ
Χαλκίδα  24-3-2021   
                                           
Ο Δήμος Χαλκιδέων, ως ελάχιστο φόρο τιμής στους αγωνιστές της Επανάστασης του 1821 και με σεβασμό στην ιστορία, πραγματοποιεί σειρά συμβολικών δράσεων, προσαρμοσμένες στα μέτρα πρόληψης κατά του κορονοϊού και χωρίς την παρουσία κοινού. Συγκεκριμένα, έχουν προγραμματιστεί:
Διαδικτυακή Συναυλία «Η Συμφωνία της Λευτεριάς» των Μουσικών Συνόλων
Την Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021 και ώρα 20:30 το βράδυ, τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Χαλκιδέων θα παρουσιάσουν Διαδικτυακή Συναυλία με τίτλο: «Η Συμφωνία της Λευτεριάς» -Ελληνική σουίτα.
Μία μουσική περιγραφή, ντυμένη με δυνατούς στίχους των μεγάλων Ελλήνων ποιητών, Διον. Σολωμού, Γ. Ρίτσου, Οδ. Ελύτη, Ν. Γκάτσου, Μ. Ελευθερίου και σε συνθέσεις των Ν. Μάντζαρου, Σ. Ξαρχάκου, Χ. Λεοντή κ.α.
Τραγουδούν: Γιώργος Δρακούλης, Νατάσα Γιαννακού, Γιάννης Κομνηνός . 
Την Ορχήστρα διευθύνει ο Αρχιμουσικός, Πέτρος Ν. Πρόκος.
Η Συναυλία θα μεταδοθεί από το κανάλι της ιστοσελίδας του Δήμου Χαλκιδέων.. www.dimoschalkideon.gr, την επίσημη σελίδα του Δήμου στο Facebook και από την επίσημη σελίδα του Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ στο Facebook: Gohalkida

Εορταστικός διάκοσμος
1. Κατά μήκος της Παραλίας Χαλκίδας και στην οδό Βενιζέλου έχουν αναρτηθεί επαναστατικά λάβαρα με τις μορφές Ελλήνων και Ευβοιωτών Ηρώων της Επανάστασης του ‘21. 
2. Στο Στρογγυλό της παραλίας, έχουν τοποθετηθεί συμβολικά 21 ιστοί με.... σημαίες των επαναστατών από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, ιστορικές σημαίες και η εξέλιξη της Ελληνικής μας Σημαίας μέχρι σήμερα.
3. Στην προβλήτα Αγ. Νικολάου, υπάρχει εικονογραφημένη παράσταση μάχης με το Γεώργιο Καραϊσκάκη, στην οποία κρατά τη Σημαία της Επανάστασης και περιμετρικά σε ιστούς θα τοποθετηθούν οι Επαναστατικές Σημαίες της Νησιωτικής Ελλάδας.
4. Δημοτικές Κοινότητες: Οι είσοδοι των Δημοτικών μας κοινοτήτων έχουν διακοσμηθεί με λάβαρα των Ηρώων της Επανάστασης και με το έμβλημα της αφίσας για τον εορτασμό της Επετείου των 200 χρόνων μετά την Επανάσταση του 1821 «ΕΛΛΑΔΑ 2021».
Φωτισμός
Τα χρώματα της Ελληνικής Σημαίας θα αποδοθούν με φως, τόσο το καμπυλωτό περίγραμμα της παλαιάς γέφυρας, όσο και η πρόσοψη του Δημοτικού Μεγάρου «Κότσικα» στην παραλία και στον εσωτερικό χώρο του Μεγάρου θα είναι φωτισμένη η συμβολική παράσταση της Ελεύθερης Ελλάδας.
Ο Εθνικός Ύμνος σε όλο τον Δήμο
Σε ολόκληρο τον Δήμο Χαλκιδέων, ανήμερα της 25ης Μαρτίου, από ώρα 10:00 έως και ώρα 13:30, θα κυκλοφορούν οχήματα με μεγάφωνα, από τα οποία θα ηχεί ο Εθνικός Ύμνος και το μήνυμα του εορτασμού της Επανάστασης και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.