Τρίτη 23 Μαρτίου 2021

Ο στίβος στην Εύβοια

 - Δεν έχουμε ούτε τις γνώσεις, ούτε τις εμπειρίες ώστε να καταθέσουμε προτάσεις, οι οποίες θα είναι και τεκμηριωμένες. Υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι διαθέτουν αυτά τα προσόντα, αλλά δεν τους δίνει κανείς την ευκαιρία, ώστε να αναλάβουν υπεύθυνες θέσεις και να οδηγήσουν τον στίβο στο Δήμο Χαλκιδέων πολύ ψηλά.
Κυρίες και κύριοι, πρέπει να σπάσετε αυγά.
Να ξεκινήσουμε από τους συλλόγους, να φτάσουμε στους προπονητές και να καταλήξουμε στους αθλητές και στους γονείς και όλοι μαζί, να ζητήσουμε από τον ΔΟΑΠΠΕΧ και τον Δήμο γενικότερα, να δώσει τα ρέστα του.
Τα λάθη είναι πολλά και άλλος λιγότερο, άλλος περισσότερο, όλοι έχουμε ευθύνες.
Να ξεκινήσουμε από τους γονείς και τους αθλητές, οι οποίοι πιστεύουν πως ο αθλητισμός, τους βάζει δύσκολα όταν έρχεται η ώρα των εξετάσεων, όταν έρχεται η ώρα του πανεπιστημίου.
Λάθος είναι αυτό, αλλά κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να μιλήσει στα .....παιδιά και στους γονείς, όχι για λίγα λεπτά της ώρας σε κάποια γωνία, αλλά οργανωμένα και για όσο χρόνο χρειασθεί.
Όταν ένα παιδί σταματά τον αθλητισμό, εξ αιτίας σπουδών, τότε απλά βρίσκει πολύ χρόνο για νυχτερινή ζωή και για ποτάκια με παρέες.
Τα σωματεία έχουν δύσκολο έργο, αφού έχουν τα έσοδα και τα έξοδα.
Δεν θα γράψουμε λεπτομέρειες, γιατί δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε θέματα, αλλά η εικόνα που έχουμε σήμερα δεν είναι καθόλου καλή, αν κρίνουμε από τ΄ αποτελέσματα.
Οι προπονητές, πρέπει να αφήσουν τα εγώ τους και να μην στηρίζουν τον αθλητισμό σε πρακτικές "παιδομαζώματος". Καλές οι ακαδημίες, καλή η συνύπαρξη του αθλητισμού μέσα από το παιχνίδι, αλλά το κάθε παιδί/αθλητής, θα πρέπει να έχει στόχους.
Η Δημοτική Αρχή επιτέλους θα πρέπει να βάλει τους κανόνες, μακριά από αδυναμίες, συμπάθειες και αντιπάθειες.
Ο χάρτης του αθλητισμού, είναι η πραγματικότητα. Η πορεία του κάθε αθλητή είναι φανερή και κανείς δεν μπορεί να την κρύψει. 
Τα στάδια δεν υπάρχουν και έτσι ο ΔΟΑΠΠΕΧ θα πρέπει να βάλει κανόνες.
Προτεραιότητα στο αγωνιστικό κομμάτι και μετά όλα τ΄ άλλα.
Δεν πρέπει να υπάρχουν άλλα κριτήρια.
Πιστεύουμε πως ήρθε η ώρα, που θα καθίσουν όλοι σ΄ ένα τραπέζι και θα βοηθήσουν ώστε ο στίβος να πάρει την θέση που του αξίζει.