Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ: ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ Εισερχόμενα

  Κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ για να δυναμώσει ο αγώνας για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων και του λαού, απηύθυνε η Ζωή Χαχάμη, μέλος Γραφείου της Επιτροπής Περιοχής Αν. Στερεάς και Εύβοιας, στην εκδήλωση - συζήτηση που διοργάνωσαν οι ΚΟ Χαλκίδας, το απόγευμα της Πέμπτης 28 Ιούλη, στο πάρκο Δέλτα στη Νεάπολη Χαλκίδας.
  Έκανε ιδιαίτερες αναφορές σε ζητήματα όπως η εξέλιξη της πανδημίας, το νομοσχέδιο έκτρωμα για τη διευθέτηση του εργάσιμου χρόνου και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο για την Παιδεία, τα δισεκατομμύρια που δίνονται μέσα από το "Ταμείο Ανάκαμψης" για να ξεπεράσουν τη νέα καπιταλιστική οικονομική κρίση οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, τους κινδύνους που κρύβουν για το λαό οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί. Τόνισε ότι όλες αυτές οι αντεργατικές και αντιλαϊκές νομοθετικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης της ΝΔ, που γίνονται στο πλαίσιο των κατευθύνσεων της ΕΕ και έρχονται να πατήσουν πάνω σε νομοσχέδια των... προηγούμενων κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, στοχεύουν στην εξυπηρέτηση της επιχειρηματικότητας και των μονοπωλίων και αποτελούν ένα ακόμη μεγάλο χτύπημα στα δικαιώματα και τη ζωή των εργαζομένων και του λαού.
  Προσδιόρισε, μέσα από παραδείγματα, το πως τα επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας, η άνοδος των παραγωγικών δυνάμεων και όλες οι κατακτήσεις της ανθρωπότητας, περιορίζονται μέσα στον καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής και αξιοποιούνται όχι προς όφελος των εργαζομένων και του λαού και προκειμένου να ικανοποιήσουν τις σύγχρονες ανάγκες του, αλλά για να υπηρετήσουν την κερδοφορία του κεφαλαίου και των μονοπωλίων.
Στάθηκε ιδιαίτερα στην διαχείριση της πανδημίας και το πρόγραμμα εμβολιασμού, αναδεικνύοντας πως η υγεία του λαού συνθλίβεται μέσα από την υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος υγείας, την αντιμετώπιση της ως εμπόρευμα και τους ανταγωνισμούς των φαρμακευτικών ομίλων. Επισήμανε τις εγκληματικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων που δε θωράκισαν το δημόσιο σύστημα Υγείας, της κυβέρνησης της ΝΔ που καλλιέργησε τον ανορθολογισμό μέσα από τις παλινωδίες και τις πολιτικές που προώθησε για την εξυπηρέτηση επιχειρηματικών κλάδων, όπως του τουρισμού και την έλλειψη μέτρων σε χώρους δουλειάς, ΜΜΜ κ.α.
Έκανε επίσης ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη οργάνωσης των εργαζομένων στα σωματεία τους προκειμένου να δυναμώσει η διεκδίκηση και η προάσπιση των δικαιωμάτων τους στην εργασία και τη ζωή. Αναφέρθηκε στους αγώνες που αναπτύχθηκαν το προηγούμενο διάστημα τόσο για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, όσο και ενάντια στο αντεργατικο νομοσχεδιο, τονίζοντας τη συμβολή του ΚΚΕ στην ανάδειξη των αντεργατικών και αντιλαϊκών πολιτικών της κυβέρνησης και την υπεράσπιση των εργαζομένων και του λαού.
  Στο πλαίσιο αυτό τόνισε ότι η συζήτηση για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας είναι σήμερα επίκαιρη όσο ποτέ και επισήμανε, ότι, η  μόνη διέξοδος προς όφελος του λαού είναι η συμπόρευση με το ΚΚΕ και η πάλη για το σοσιαλισμό. Τόνισε, ότι για να πρωτοστατήσουν τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος στην ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, στην προώθηση της κοινωνικής συμμαχίας και στην ανάπτυξη του αγώνα για την ανατροπή του καπιταλισμού, απαιτείται καλή γνώση των εξελίξεων και της παρέμβασης της αστικής τάξης, αλλά και καλή μελέτη της κοσμοθεωρίας του κομμουνισμού, που αποκτούνται μέσα από την καθημερινή επαφή με τον "Ριζοσπάστη", το βιβλίο αλλά και τη συμμετοχή στον αγώνα και την διεκδίκηση.