Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021

Η Εύβοια γιατί δεν προτιμήθηκε;;;;

 - Ο δικός μας φίλος, το δικό μας παιχνίδι!

Σε εφτά πόλεις της Ελλάδας θα πραγματοποιηθούν τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, με οργανωτική ευθύνη των οικείων ΕΠΣ, οι δράσεις της εβδομάδας Ανάπτυξης Ποδοσφαίρου (UEFA Grassroots Week 2021), οι  οποίες εντάσσονται στο πρόγραμμα της ΕΠΟ «Hello Football Friend» και αποτελούν θεσμό για το αναπτυξιακό ποδόσφαιρο.
Το πρόγραμμα Hello Football Friend έχει εγκριθεί από την Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και υλοποιείται από τη Διεύθυνση Στρατηγικής Ανάπτυξης. Ο στόχος δεν είναι άλλος από αυτό που δηλώνει ο τίτλος του προγράμματος: το ποδόσφαιρο να λειτουργεί για μικρούς και μεγάλους σαν «ένας ξεχωριστός φίλος». Ένα παιχνίδι που μας κάνει  χαρούμενους και μας βοηθά να ξεχνάμε ή και να ξεπερνάμε τα προβλήματά μας. Ο δικός μας φίλος, το δικό μας... παιχνίδι!
Το ποδόσφαιρο που ψυχαγωγεί, εκπαιδεύει παιδιά και ενήλικες και κομίζει το μήνυμα ότι ακόμη και στους πιο δύσκολους καιρούς μπορεί να αποτελεί ψυχικό στήριγμα, να απαλλάσσει από το στρες, να προσφέρει κίνητρο και να βοηθά στην ανάπτυξη των αγαπημένων του «φίλων»!
Μικρά και μεγαλύτερα παιδιά, λοιπόν, θα φωνάξουν Hello Football Friend στους νομούς, Κιλκίς (έναρξη 03/10/2021), Θράκης (έναρξη 26/09), Έβρου (έναρξη 25/09) και Μεσσηνίας (έναρξη 01-02/09), ενώ στην Καστοριά, την Ευρυτανία και την Πέλλα οι ημερομηνίες έναρξης θα οριστούν προσεχώς, μόλις το επιτρέψουν τα υγειονομικά μέτρα. Οι δράσεις θα περιλαμβάνουν τουρνουά ακαδημιών για παιδιά μέχρι 12 ετών και αναμένεται να συμμετάσχουν συνολικά περισσότερα από 4.000 άτομα.
Σημαντική παράμετρος για την οργάνωση και λειτουργία των δράσεων είναι η εφαρμογή όλων των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων. Σχετικά με αυτά, αλλά και για τις οργανωτικές και λειτουργικές ανάγκες, η Διεύθυνση Στρατηγικής Ανάπτυξης έχει ενημερώσει και κατευθύνει τις ΕΠΣ κατάλληλα.
Οι Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων οι οποίες διοργανώνουν δράσεις Grassroots, θα λάβουν από την Ε.Π.Ο. αθλητικό υλικό και υποστήριξη προώθησης της δράσης τους σε τοπικό, πανελλήνιο και διεθνές επίπεδο.
Επίσης, η Ομοσπονδία θα υποστηρίξει έμπρακτα και το τουρνουά προσφύγων που θα διοργανωθεί από κοινού από το Αριστοτέλειο και το Πάντειο Πανεπιστήμιο, με εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη που θα ξεκινήσουν στις 25/09 και στην Αθήνα 02-03/09.
Αξίζει να τονιστεί ότι στις αντίστοιχες δράσεις της περιόδου 2019-2020 συμμετείχαν περίπου 15.000 παιδιά και ενήλικες. Η Ε.Π.Ο. καλεί μικρούς και μεγάλους να υποδεχθούν με ενθουσιασμό και τις φετινές εκδηλώσεις, από τη στιγμή μάλιστα που την προηγούμενη σεζόν (2020-2021) δεν πραγματοποιήθηκαν οι δράσεις του προγράμματος, λόγω των μέτρων προστασίας για τον Covid 19.