Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021

Καλημέρα

 - Φίλες και φίλοι αναγνώστες, καλή σας μέρα και να είσθε καλά στην υγεία σας. Οι γονείς που έχουν παιδιά στα σχολεία, να είναι προσεκτικοί και να ξέρουν πως ο κορονοϊός είναι ανάμεσά μας και περιμένει στην γωνία για "να χτυπήσει" τα παιδιά μας και φυσικά τις οικογένειές μας. Τα προβλήματα στα σχολεία είναι σίγουρα πολλά. Πολλά σχολικά κτίρια είναι γερασμένα και αφού δεν θα έχουμε σύντομα καινούργια, θα πρέπει να συντηρηθούν. Λείπουν καθηγητές και τα παιδιά μας έχουν πολλά κενά. Δεν υπάρχουν τα απαραίτητα για να κάνουν τα παιδιά το μάθημα της γυμναστικής. Τουλάχιστον να έχουν... κάποιες μπάλες βόλεϊ, μπάσκετ, ποδοσφαίρου. Ποιος θα φροντίσει για όλα αυτά;
Για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, οι Σχολικές Επιτροπές πρέπει να δίνουν λύση. Υποχρέωσή τους είναι και δεν πρέπει να παρακαλάμε για να δοθεί λύση.
Σήμερα τα παιδιά στο Γυμνάσιο Βασιλικού προχώρησαν σε κατάληψη. Έγινε μια προσπάθεια από τον διευθυντή, τους καθηγητές και κάποιους γονείς με τα παιδιά και με τον διάλογο πείσθηκαν και άνοιξαν το σχολείο.
Τι θα γίνει όμως στην συνέχεια;
Την επόμενη φορά, μαζί με τα παιδιά θα βρεθούμε στην κατάληψη και οι γονείς και γιατί όχι και οι εκπαιδευτικοί.
Τώρα μέσα στην πανδημία, πρέπει να προσέχουμε πολύ.
Δήμος, Περιφέρεια και Υπουργείο, πρέπει να σκύψουν πάνω στα προβλήματα και να δώσουν λύσεις.
Εμείς δεν θα πάμε ως γονείς στο γραφείο κανενός.
Αρχίζοντας από το Γυμνάσιο Βασιλικού, καλούμε κάθε αρμόδιο να επισκεφτεί το σχολείο και να δώσει λύσεις και όχι υποσχέσεις.
Δηλώνουμε δημόσια, πως τα περισσότερα προβλήματα μπορούν να λυθούν πολύ γρήγορα.
Το δεν υπάρχουν λεφτά δεν είναι δικαιολογία.
Υποχρέωση έχουν οι αρμόδιοι να τα βρούνε. 
Η καλημέρα σήμερα είναι αφιερωμένη στο Γυμνάσιο Βασιλικού, στα παιδιά, στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς.
Αν κανείς δεν ανταποκριθεί και δεν έρθει στο Γυμνάσιο να δώσει λύσεις, τότε το Γυμνάσιο θα κλείσει με ευθύνη όχι μόνο των μαθητών, αλλά κυρίως των γονιών.