Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021

Εθιμοτυπική επίσκεψη του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στη Δήμαρχο Χαλκιδέων

Εθιμοτυπική επίσκεψη στη Δήμαρχο Χαλκιδέων Έλενα Βάκα πραγματοποίησε σήμερα, Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σίμος Κεδίκογλου.
Κατά τη συνάντηση, η Δήμαρχος συνεχάρη τον Υφυπουργό για την ανάληψη των νέων του καθηκόντων και ευχήθηκε επιτυχία και δύναμη στο έργο του, ενώ παράλληλα συζητήθηκαν τα έργα που πραγματοποιούνται, καθώς κι εκείνα που σχεδιάζονται στον Δήμο Χαλκιδέων.
Συγκεκριμένα, η Δήμαρχος ενημέρωσε τον Υφυπουργό για το έργο της Δημοτικής Αγοράς, όπου ήδη έχει εγκατασταθεί το εργοτάξιο της αναδόχου εταιρείας κι εκτελούνται εργασίες, για τα έργα που έχουν υποβληθεί προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης...Τρίτσης», καθώς κι ότι ετοιμάζεται ο τεχνικός φάκελος για τη δημιουργία Κλειστού Δημοτικού Κολυμβητηρίου, προκειμένου να υποβληθεί και να αναζητηθεί πηγή χρηματοδότησης.
Επιπλέον του γνωστοποίησε ότι εντάχθηκαν 3 έργα του Δήμου Χαλκιδέων στο πρόγραμμα CLLD/LEADER του ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΠΑΑ) 2014-2020» και συγκεκριμένα η αποκατάσταση και ανακατασκευή της Οικίας Παπαφράγκα στο Βασιλικό, η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης σωλήνων αμιάντου στον Βατώντα και η σήμανση και ανάδειξη των αξιοθέατων και των μνημείων στην Αυλίδα.
Τέλος η Δήμαρχος ενημέρωσε για τα έργα των αποκαταστάσεων των υποδομών, από τις πλημμύρες της 9ης Αυγούστου 2020, που εκτελεί ο Δήμος Χαλκιδέων, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά και ζήτησε τη συνδρομή του Υφυπουργού για τις αποκαταστάσεις των γεφυρών Βασιλικού, Φύλλων κι Αφρατίου, που αναμένεται η δημοπράτησή τους από το Υπουργείο Υποδομών και πρέπει άμεσα να δρομολογηθεί.
Ο Υφυπουργός δεσμεύτηκε να στηρίξει την προσπάθεια του Δήμου και να σταθεί αρωγός στην εξέλιξη των έργων.