Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Πρόεδρος  του 9ου Π.Τ.  Ανατολικής Στερεάς του Ο.Ε.Ε., κ. Κοτρογιάννης  Ιωάννης και ο Πρόεδρος της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Ν. Εύβοιας κ. Μουτουσίδης Στέφανος πραγματοποίησαν συνάντηση, διάρκειας μιας ώρας, στο γραφείο του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, κ. Τριαντόπουλου Χρήστου.
         Θέμα συζήτησης ήταν : « Προτάσεις για την επίλυση των προβλημάτων των επιχειρήσεων της Βόρειας Εύβοιας »
Στη συνάντηση κατατέθηκαν ερωτήματα και προτάσεις, προς τον Υπουργό, που αφορούν  τους συνάδελφους Λογιστές και τους επιχειρηματίες της Β. Εύβοιας. Όσο αφορά τους Συνάδελφους Λογιστές ο κος Τριαντόπουλος δεσμεύτηκε να παρέμβει ο ίδιος στο αρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών για τα εξής θέματα: 
1. Να μην υπάρχουν πρόστιμα στην υποβολή τροποποιητικών Δηλώσεων ή και... αρχικών Δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήματος μέχρι και τις 31/12/2021.
2. Να υπάρξει παράταση στην υποβολή Περιοδικών Δηλώσεων του Φ.Π.Α που πρέπει να υποβληθούν έως 31/10/2021.
3. Για την έκδοση Φορολογικής Ενημερότητας ο επιχειρηματίας αρκεί μόνο να προσκομίσει Βεβαίωση ότι είναι πυρόπληκτος ή πλημμυροπαθής καθώς και όποια οφειλή του δημιουργήθηκε κατά την περίοδο των φυσικών καταστροφών ,δεν θα επηρεάσει αρνητικά την έκδοσή της.
4. Θα γίνουν δεκτές οι Αιτήσεις για αποζημίωση έμμεσων ζημιών, λόγω διακοπής της ηλεκτροδότησης. Αναμένουμε, για το θέμα αυτό, σχετική νομοθετική ρύθμιση.
5. Τα Προγράμματα ΕΣΠΑ δεν επιδέχονται παράταση του χρόνου υλοποίησής τους.

Για το Δ.Σ. της ΕΦΕΕ Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ                         Για την Τ.Δ. 9ου Π.Τ Ο.Ε.Ε.
                   Ο Πρόεδρος                                                     ΟΠρόεδρος
         ΜΟΥΤΟΥΣΙΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ                              ΚΟΤΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ