Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021

Ιωάννης Σιαγιάννης

"Tα ΜΜΕ δεν φτιάχτηκαν για να τυπώνουν μόνο τα δελτία Τύπου της Κουμουνδούρου! Αλλά για να αξιολογούν τα θέματα της επικαιρότητας, να καταγράφουν τα σημαντικά, να πετάνε τις παλαβομάρες (όταν είναι σοβαρά ΜΜΕ), να ενημερώνουν σωστά (π.χ. τους ανεμβολίαστους), να υπερασπίζονται αλλαγές (π.χ. αξιολόγηση). Όσο περισσότερο διαφωνούν με τον παραλογισμό και δίνουν μάχες διαφωτισμού, τόσο πιο ευπώλητα είναι. Μόνο τα κομματικά έντυπα πατώνουν.
Οι δημοσιογράφοι δικαιούνται επίσης να έχουν άποψη. Να συμφωνούν ή όχι με τον Μητσοτάκη ή τον... Τσίπρα, να τσακώνονται με το ΚΚΕ ή τους φασίστες. Έχουν το δικαίωμα να επιλέγουν και να αξιολογούν τα θέματά τους, χωρίς το ποινολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ. Πόσα χρόνια (και πόσα βοσκοτόπια) θα περάσουν για να αντιληφθεί η Αριστερά τον ρόλο του Τύπου στην κοινοβουλευτική δημοκρατία;
Κατανοητή η απόγνωση, ειδικά όταν οι δημοσκοπήσεις από καμιά δεκαριά εταιρείες δίνουν λίγο ως πολύ το ίδιο αποτέλεσμα, για τις επόμενες εκλογές. Μόνο που δεν έχει νόημα να πυροβολείς τον πιανίστα, επειδή δεν μπορείς να αλλάξεις μουσικό ρεπερτόριο !"