Δευτέρα 1 Αυγούστου 2022

Μπίγκμαν: «Είναι εκπληκτικό»...

Η Σαρίνα Μπίγκμαν και σύσσωμη η ποδοσφαιρική Αγγλία, τουλάχιστον σε επίπεδο γυναικών, ζουν το απόλυτο όνειρο, μετά την κατάκτηση του EURO 2022 και την επικράτηση στον τελικό του Γουέμπλεϊ επί της Γερμανίας με 2-1 στην παράταση (κ.α. 1-1) .

    «Έχασα τη φωνή μου. Αυτό που κάναμε ήταν εκπληκτικό, δεν νομίζω ότι το έχω συνειδητοποιήσει ακόμα», δήλωσε εμφανώς ικανοποιημένη η προπονήτρια των πρωταθλητριών Ευρώπης και πρόσθεσε: «Σε όλη την διάρκεια του τουρνουά, είχαμε την υποστήριξη από τους φιλάθλους μας, οι παίκτριες έκαναν απίστευτη....

δουλειά. Και οι δύο ομάδες, ήθελαν να νικήσουν πάση θυσία και αυτό έκανε το παιχνίδι τόσο δύσκολο. Η Γερμανία είναι μια πολύ καλή, δυνατή και οργανωμένη ομάδα, με πολλή συνοχή. Είχαμε πρόβλημα να παίξουμε το παιχνίδι μας. Οταν ανέλαβα αυτήν τη θέση, ήξερα την ομάδα, την είχα δει να παίζει και ήξερα ότι οι δυνατότητες είναι τόσο μεγάλες σε αυτήν τη χώρα. Υπάρχουν τόσες πολλές και καλές παίκτριες και πίστευες ότι θα λειτουργήσει. Αλλά όπως λειτούργησε εφέτος, το ονειρευόμασταν, αλλά είναι υπέροχο όταν τα πράγματα πηγαίνουν όπως ελπίζουμε. Η ανάπτυξη της ποδοσφαίρου γυναικών, έχει προχωρήσει τόσο γρήγορα που πολλές ομάδες θα μπορούσαν να κατακτήσουν το Μουντιάλ. Η Γαλλία είναι πολύ δυνατή, η Γερμανία είναι πολύ δυνατή, η Ισπανία, η Σουηδία... Η κατάκτηση του Euro δεν ήταν εύκολη και στον Παγκόσμιο Κύπελλο είναι πιο δύσκολη. Οι ομάδες κορυφαίου επιπέδου συνεχίζουν να προοδεύουν, αλλά οι ομάδες ακριβώς πίσω απ' αυτές, όπως το Βέλγιο και η Αυστρία, πλησιάζουν όλο και πιο κοντά».