Πέμπτη 4 Αυγούστου 2022

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

 Σήμερα 3/8/2022 είχαμε προγραμματισμένη συνάντηση με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με σκοπό την πληροφόρηση του συλλόγου και φυσικά των κατοίκων που αγωνιούν για την εξέλιξη των έργων στο μεγάλο πρόβλημα που λέγεται ποταμός Λήλας.
Η Γραμματέας του συλλόγου μας κυρία Μαρία Γαβριήλ είχε κάνει  τηλεφωνικές επικοινωνίες για την συνάντηση αλλά στο τέλος μιλήσαμε με τον κύριο Σπανό και τον κύριο Κελαηδίτη που μας κάλεσαν για σήμερα 3/8/2022 μαζί με άλλους φορείς όπως η επιτροπή αγώνα Ληλαντίου ο σύλλογος των Φύλλων, αλλά και μεμονωμένοι πολίτες. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν από τον Δήμο Χαλκιδέων ο αντιδήμαρχος κύριος Σέρρας, ο πρόεδρος της κοινότητας Αγίου Νικολάου κύριος Λυμπέρης. Ήταν ακόμα ο κύριος.... Σταματούκος. Απο Την Περιφέρεια που μας φιλοξένησε παραβρέθηκαν ο αντιπεριφεριάρχης κύριος Κελαϊδίτης, ο αντιπεριφερειάρχης επιχειρηματικότητας κύριος Κούκουζας και ο προϊστάμενος τεχνικών έργων κύριος Κηλίφης.
Ο σύλλογος Αναγέννηση παραβρέθηκε με 4 μέλη του. Τον πρόεδρο κύριο Πιτσούνη, τον ταμία κύριο Μαμάκη το μέλος κυρία Κανατά και τον επίτιμο πρόεδρο κύριο Κεραμιδά.
Ο σύλλογος τοποθετήθηκε στα καυτά ζητήματα που αφορούν το ποτάμι λέγοντας πως δεν πήγαμε εκεί ούτε για συμπολίτευση αλλά ούτε και για αντιπολίτευση. Είπαμε μπράβο για τα έργα που ξεκίνησαν και προχωράνε με οχυρώσεις του ποταμού με Σαρζανέτ από τα Φύλλα και κάτω και φυσικά για το πλωτό γερανό που έκανε εκβάθυνση στις εκβολές. .Αλλά σταθήκαμε και στο αρνητικό της καθυστέρησης των έργων και φυσικά τον φόβο μας με κάθε στάλα βροχής!
Μας είπαν πως η καθυστέρηση ήταν από τα χρήματα που καθυστέρησε το κράτος με αποτέλεσμα να σταματήσουν οι εργολάβοι. Σε γενικές γραμμές μείναμε ευχαριστημένοι με τις δεσμεύσεις που πήραμε από την Περιφέρεια και αφορούν τα έργα στο ποτάμι. Μας είπανε πως το Οκτώβριο θα έχει τελειώσει η μελέτη αλλά είναι πολύ κοντά και στην οριοθέτηση του ποταμού. 
Αναφέρθηκε επίσης (Μάλλον) πως θα γίνουν και κάποιες απαλλοτριώσεις σε κατοικίες που είναι δίπλα στον ποταμό.