Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΩΝ ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2023

 
Δ Ε Λ Τ Ι Ο Ν  Τ Υ Π Ο Υ

Από την Κυριακή της Τυρινής, 26 Φεβρουαρίου 2023, και κάθε Κυριακή της Μεγάλης Τεσσαρακοστής το απόγευμα, η Εκκλησία μας όρισε να τελείται η Ακολουθία του Κατανυκτικού Εσπερινού, με τους ωραιότατους ύμνους πού ομιλούν περί νηστείας, μετανοίας, ταπεινοφροσύνης, ασκήσεως και καλλιεργούν στις ψυχές αγωνιστική και κατανυκτική δοξολογική διάθεση.

Κυριακή 12 Μαρτίου (Β΄ Νηστειών): ο Πανοσιολογιώτατος Νήφων Καπογιάννης–.... Πρωτοσύγκελλος Ι. Μητροπόλεως Πειραιώς.

Την Κυριακήν Γ΄ Νηστειών (19-3-2023) δεν θα τελεσθεί Κατανυκτικός Εσπερινός, διότι αυτή την ημέρα θα λάβει χώρα η εορταστική εκδήλωση γιά την Εθνική Εορτή της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821, από την Χορωδία - Ορχήστρα των νέων της Μητροπόλεώς μας στην Σχολή Πεζικού (ώρα 18:00), με ομιλητή τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Τιμόθεο Μπαιμπάκη – Ιεροκήρυκα Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος.

Κυριακή 26 Μαρτίου (Δ΄ Νηστειών): Ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτ. Ματθαίος Χάλαρης- Προιστάμενος Ι. Ναού Αγ. Δημητρίου, Δήμου Αγ. Δημητρίου Αθηνών.

Κυριακή 2 Απριλίου (Ε΄ Νηστειών): Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Σιλουανός Πεπονάκης - Ηγούμενος Ι. Μονής Αγ. Γεωργίου Μαυροματίου Θηβών.