Τετάρτη 29 Μαΐου 2024

Ενα γκολ στέρησε από την εθνική ανδρών την «4άδα»

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Με ένα γκολ στο τελευταίο 20λεπτο του αγώνα, η Γαλλία επικράτησε της εθνικής μας με 1-0 και προκρίθηκε στα ημιτελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου Κωφών ανδρών, που διεξάγεται στην Αττάλεια της Τουρκίας.

    Πλέον οι παίκτες του Γιώργου Καρατζά θα διεκδικήσουν μια θέση μεταξύ 5-8,...

που θα είναι και η καλύτερη στην διοργάνωση μετά το χάλκινο μετάλλιο στο Ηράκλειο, το 2019 και την 4η θέση του 1995, στο Βερολίνο.

    Το γκολ των Γάλλων πέτυχε στο 67’ ο Αντουάν Λε Μπιγκό  σ’ ένα παιχνίδι ισορροπημένο τόσο στο Α’ όσο και στο Β΄ ημίχρονο, με «σφικτές» άμυνες, που φαινόταν ότι όποιος σημείωνε το γκολ, θα ήταν και ο νικητής.  
    Στο 60΄ έγινε αναγκαστική αλλαγή λόγω τραυματισμού, του Ιωαννίδη, με τον Μικελάτο, ο οποίος έγινε αλλαγή από τον Γιώργο Καρατζά, στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Τσούτη.

    Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στα τελευταία λεπτά των καθυστερήσεων αγωνίστηκε με 9 παίκτες καθώς αποβλήθηκαν με απευθείας κόκκινη κάρτα οι Τσαμπίκος Ρουφάς και Φώτης Τρικαλίτης.

    Το επόμενο παιχνίδι της Εθνικής, είναι την Πέμπτη (30/5, 10:30), με αντίπαλο την ηττημένη από το ζευγάρι Ιταλίας-Γερμανίας.

Γαλλία -Ελλάδα 1-0 (Ημιχρ.0-0)

Κόκκινες: Ρουφάς (90’+3’), Τρικαλίτης (90’+5’)

Γαλλία (Ρομαίν Ματιέ): Λερού, Μεντί, Μπερτιέ (54’ Καρέ), Μασού, Λε Μπιγκό, Κοϊτά (73’ Μπρουνετά), Μπαρντέν (54’ Ζουλιανό), Τεοφίλ Ρεκομπέρ, Νοτέν, Κουζεγκαράν, Πολ Ρεκομπέρ (63’ Γκουεό). 

Ελλάδα (Γιώργος Καρατζάς): Ανδρεουσόπουλος, Τσιάνος, Τρικαλίτης, Γεωργιάδης, Καράμπελας, Σπίνουλας, Σκέμπι, Ρουφάς,  Παυλόπουλος, Ιωαννίδης (60’ Μικελάτος, 90’+1’ Τσούτης), Καραπιπέρης.