Παρασκευή 31 Μαΐου 2024

Απάντηση της Δημάρχου Χαλκιδέων Έλενας Βάκα, για το Δημοτικό Στάδιο Χαλκίδας.

Κατά την προσφιλή της τακτική, η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Άννα Παππά, συνεχίζει την παραπληροφόρηση, με σκοπό να δημιουργήσει ανασφάλεια και φόβο στους πολίτες του Δήμου Χαλκιδέων.
Συγκεκριμένα, αυτές τις ημέρες απασχολείται με το Δημοτικό Στάδιο της Χαλκίδας και δημοσιεύει περί «μη στατικής επάρκειας», περί «σοβαρότατων..... προβλημάτων στατικότητας» των κερκίδων, καθώς και περί «έλλειψης απαραίτητου απινιδωτή και κουτιού πρώτων βοηθειών», παρουσιάζοντας μάλιστα «με τυμπανοκρουσίες» ένα έγγραφο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας προς τον πρώην Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ από το 2021, προσπαθώντας να δημιουργήσει πρόβλημα στη λειτουργία αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου, που αυτές τις ημέρες θα φιλοξενήσουν και τους αγώνες στίβου, στη μνήμη του Δημήτρη Βραϊμάκη.
Η αλήθεια είναι ότι, ο Δήμος Χαλκιδέων, μέσω πιστοποιημένης τεχνικής εταιρείας, που δραστηριοποιείται σε ειδικές αναστηλωτικές εργασίες, επισκευές και ενισχύσεις υφιστάμενων κτιρίων, τελευταία μάλιστα φορά τον Μάρτιο του 2024, έχει ελέγξει επανειλλημμένα το στατικό σύστημα του κτιρίου. Από τους ελέγχους, δεν παρατηρήθηκαν ρηγματώσεις, που να έχουν προκληθεί από υπέρβαση της αντοχής των μελών (π.χ από αυξημένα φορτία, σεισμικές φορτίσεις ή καθιζήσεις). Επίσης σημαντικό είναι ότι, δεν παρατηρήθηκαν διαβρώσεις στα υποστηλώματα, που αποτελούν τα πιο σημαντικά και πιο κρίσιμα μέλη ενός κτιρίου σε περίπτωση σεισμικών φορτίων. Οι προτεινόμενες άμεσες επεμβάσεις από την εταιρεία, ακολουθήθηκαν κατά γράμμα από τον Δήμο Χαλκιδέων και έγιναν επισκευές, με επισκευαστικά κονιάματα και αναστολείς διάβρωσης του οπλισμού και όχι «εργασίες κουκουλώματος και απόκρυψης», όπως τις χαρακτηρίζει η κ. Παππά.
Όσον αφορά στην μη ύπαρξη απινιδωτή, θα έπρεπε να γνωρίζει ότι, στο γήπεδο υπάρχει μόνιμα απινιδωτής και μάλιστα, ο χώρος δεν θα μπορούσε καν να φιλοξενήσει οποιαδήποτε αθλητική διοργάνωση, χωρίς την ύπαρξή του. Αντίστοιχα, για το κουτί πρώτων βοηθειών, ας ανατρέξει σε επίσημο Δελτίο Τύπου του Δήμου Χαλκιδέων, από 16 Απριλίου 2024, στο οποίο, με το απαραίτητο φωτογραφικό υλικό, αναφέρεται η ενίσχυση του φαρμακευτικού υλικού σε Κλειστά Γυμναστήρια και ανοικτά γήπεδα του Δήμου, μεταξύ αυτών και το Δημοτικό Στάδιο Χαλκίδας.
Η τακτική αυτή, της διασποράς ψευδών και ανυπόστατων δημοσιεύσεων στο διαδίκτυο, αποδεικνύει για ακόμη μια φορά ότι, η κ. Παππά δεν φροντίζει να ενημερώνεται σωστά και κινδυνολογεί, σε ζητήματα ασφάλειας των πολιτών, και ιδιαίτερα παιδιών, σαν να βρίσκεται σε φιλική της παρέα και όχι ως υπεύθυνη Δημοτική Σύμβουλος, που ως όφειλε, θα είχε ενημερωθεί σχετικά και εμπεριστατωμένα, από τις υπηρεσίες του ίδιου του Δήμου που υπηρετεί.
 Πρέπει, επιτέλους, η κ. Παππά να σταματήσει να έχει ως κύριο χαρακτηριστικό της πολιτικής της ζωής την ανευθυνότητα.
#ΑλλάζουμεΣυνεχίζουμε #ΈλεναΒάκα #dimoschalkideon #chalkida