Τρίτη 28 Μαΐου 2024

Την αντίθεσή της στη φημολογούμενη κατάργηση της Δ.Ο.Υ Χαλκίδας εκφράζει η Δήμαρχος Χαλκιδέων

Την κατηγορηματική αντίθεσή της στη φημολογούμενη κατάργηση της Δ.Ο.Υ Χαλκίδας, εκφράζει 
η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, θέμα για το οποίο θα αποστείλει σχετική επιστολή και θα συναντηθεί, τις επόμενες ημέρες, με τον αρμόδιο Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και παράλληλα θα εισηγηθεί να συζητηθεί στο επόμενο.... Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαλκιδέων.
Η Δ.Ο.Υ Χαλκίδας εξυπηρετεί όλο το νησί της Εύβοιας, το 2ο μεγαλύτερο νησί στη χώρα, την πολυπληθέστερη Περιφερειακή Ενότητα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και ολόκληρο τον Δήμο Χαλκιδέων, τον 12ο μεγαλύτερο Δήμο της χώρας, με πληθυσμιακή και γεωγραφική ισχυρή θέση.
Δεν είναι δυνατόν, η πολύπαθη Εύβοια, που παλεύει να ανακάμψει από τα πλήγματα των
τελευταίων ετών και ο 12ος μεγαλύτερος Δήμος στη χώρα, να μη διαθέτουν Δ.Ο.Υ εντός των γεωγραφικών τους ορίων.
Η πιθανότητα λουκέτου στην Δ.Ο.Υ Χαλκίδας θα οδηγήσει στην αποδόμηση και τον οικονομικό μαρασμό, με σημαντικές επιπτώσεις στην επιχειρηματική, παραγωγική και οικονομική ανάπτυξη του Δήμου Χαλκιδέων και της Εύβοιας, δημιουργώντας παράλληλα μεγάλα προβλήματα στους επαγγελματίες του τόπου και στην εξυπηρέτηση των πολιτών, οι οποίοι θα αναγκάζονται να διανύουν μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις για τις φορολογικές τους υποθέσεις.
Η ποινική υπόθεση για μεμονωμένους υπαλλήλους, δεν πρέπει να αποτελέσει αφορμή
απαξίωσης στη λειτουργία μιας υπηρεσίας, που καθημερινά εξυπηρετεί χιλιάδες πολίτες και επαγγελματίες.
 Η απουσία στελεχωμένων φορολογικών υπηρεσιών θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην κοινωνική και οικονομική συνοχή ενός ολοκλήρου νησιού, που έχει μεγάλη επιχειρηματική και επαγγελματική δραστηριότητα και αντί να ανακάμπτει, οδηγείται στην ολική υποβάθμιση.