Σάββατο 1 Ιουνίου 2024

Έγραψε ο κ. Δημήτρης Δεμερτζής, για το Στάδιο Χαλκίδας

 Dimitris Demertzis
Περί Σταδίου ο λόγος. 

Παρακολουθούμε τις τελευταίες ώρες έκπληκτοι ένα μπαράζ ανακοινώσεων που αφορούν το σπίτι μας. Το δημοτικό στάδιο Χαλκίδας. Ξαφνικά κάποιοι μας αγάπησαν και νοιάστηκαν για την ασφάλεια μας, ενώ η αλήθεια είναι ότι το δημοτικό στάδιο Χαλκίδας  το έχουν δει μόνο από την λεωφόρο Χαϊνά πηγαίνοντας στο γραφείο τους να ζωγραφίσουν, να οραματιστούν πως θα καλύψουν την μετριότητα τους και να φαντασιωθούν το  πολιτικό τους μέλλον. Εκτοξεύουν τα αβολίδωτά τους  πυρά για να πλήξουν άλλους και το μόνο που καταφέρνουν είναι να πλήξουν αυτούς που δεν θα έπρεπε. Μπήκα..... πρώτη φορά στο στάδιο αυτό το 1982   12 ετών ως αθλητής και θα συνεχίζω να μπαίνω όσο μπορώ να περπατώ. Η αλήθεια είναι ότι είναι παλιό  και όσο να ακουστεί περίεργο, όσες ελλείψεις να έχει, ότι είναι στην καλύτερη κατάσταση που ήταν ποτέ. Και αυτό γιατί άνθρωποι που αγαπούν τον αθλητισμό και κυρίως το ποδόσφαιρο και το στίβο απαιτούν, πολλές φορές επαιτούν, και αντιπαρατίθενται χρόνια πολλά, για να έχει η νεολαία της πόλης μας, άλλη μια αξιόλογη, αξιόπιστη, ασφαλή αθλητική διέξοδο. 
Το Δημοτικό στάδιο της Χαλκίδας είναι παλιό.
Θα μπορούσε με μια γενναία απόφαση που πιστεύω έχει δρομολογηθεί να γίνει αντάξιο της 12ης πόλης της χώρας. Της πρωτεύουσας της Εύβοιας των 200 χιλιάδων κατοίκων. Δεν είναι σύγχρονο το γνωρίζουμε. Είναι άσχημο εξωτερικά, το βλέπουμε. Αλλά οι εργασίες που έχουν γίνει όχι μόνο τώρα, αλλά την τελευταία πενταετία εσωτερικά αυτά που δεν βλέπει ο αδαής είναι άνευ προηγουμένου. Οι δημοτικές αρχές έκαναν πάντα φιλότιμες προσπάθειες διαχρονικά να βοηθήσουν και την εγκατάσταση και τα σωματεία. Η περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας επίσης. Ε όχι όμως ότι είναι και ανασφαλές.  Και πως βγάζει η περιφέρεια τις άδειες των αγώνων τόσα χρόνια;  Είναι ανόητοι; Εμείς που ζούμε καθημερινά μέσα σε αυτό θα είχαμε κάνει πρώτοι επανάσταση . Θα είχαμε βγει στο δρόμο.  
 Το κτήριο Κότσικα είναι παλαιότερο. Έχει γίνει στατική μελέτη τελευταία; Το 2ο δημοτικό σχολείο Χαλκίδας είναι κτισμένο το 1960 .  Το 16ο Χαλκίδας; Το 20ο δημοτικό; Το 3ο Δημοτικό σχολείο Χαλκίδας μέχρι πρόσφατα στεγαζόταν σε κτίριο του 1930!!!  Το 1ο Αρτάκης χτίστηκε το 1932 . Σας έπιασε ο πόνος για το στάδιο.
Ρε έχετε τρελαθεί; 
Μάθετε να διεκδικήτε πράγματα για την πόλη σας με έξυπνο τρόπο. Όλοι μαζί. Ενωμένοι. Ενωμένους μας φοβούνται όλοι. Που είναι οι γνωριμίες σας στο κόμμα , στην κυβέρνηση;Η επιρροή σας;
   Ααα, τις γνωριμίες τις θέλουμε για ιδίαν χρήση !!
 Βρε, ο Έλλην νομίζει ότι με την κουτοπονηριά και το ρουφιανηλίκι θα βγει στον αφρό. 
Η γιαγιά μου γεννηθείσα το 1903 από Βασιλικό ορμώμενη έλεγε: "της γάτας η δρομή μέχρι τον αχυρώνα."
Λοιπόν. Στο στάδιο μας έχουν προγραμματιστεί να γίνουν από αύριο μέχρι και τα μέσα Ιουλίου τουλάχιστον 4 αγώνες κλασικού αθλητισμού.
2/6 Βραιμάκεια.  ΓΣ ΝΕΆΠΟΛΗΣ ΧΑΛΚΊΔΑΣ στην μνήμη του Δημήτρη Βραιμακη.
8/6 Αγώνες μνήμης  ΓΑΣ ΕΥΒΟΙΚΟΣ στην μνήμη των αθλητών στίβου Γιώργου Γιαννέλη, Γιώργου Δεληγιάννη, Γιάννη Μαρίνου, Κώστα Μακρή, και Βαλεντίνας Μακρή. 
6/7  distance gala ΤΡΊΤΩΝ ΧΑΛΚΊΔΑΣ
13 και 14 Ιουλίου Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ16 .
 Και θα γίνουν.  Όσο και αν κάποιοι δεν θέλουν να γίνουν. Θα γίνουν με τον τρόπο που μόνο εμείς ξέρουμε, και θέλουμε. Με αγάπη για τον αθλητισμό και πάνω από όλα ασφάλεια. Όσο και αν κάποιοι θέλουν να δημιουργήσουν προβλήματα εκεί που δεν υπάρχουν. 
Και αύριο έχουμε και το Sterea run. Να έρθουν όλοι. Να έρθουν οι πολίτες να απολαύσουν τα παιδιά τους να τρέξουν και οι λάτρεις του κλασικού αθλητισμού να διασκεδάσουν βλέποντας όμορφο θέαμα. 
Κλείνοντας,
1913.  Κ.Π.Καβάφης 
"Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις,
τούτο προσπάθησε τουλάχιστον
όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις
μες στην πολλή συνάφεια του κόσμου,
μες στες πολλές κινήσεις κι ομιλίες.
Μην την εξευτελίζεις πηαίνοντάς την,
γυρίζοντας συχνά κι εκθέτοντάς την
στων σχέσεων και των συναναστροφών
την καθημερινήν ανοησία,
ως που να γίνει σα μια ξένη φορτική."