Σάββατο 1 Ιουνίου 2024

Πόσο κοστίζει η σιωπή;

 - Συνεδρίασε χθες το Τοπικό Συμβούλιο Νέας Αρτάκης και είχε ως έκτακτο θέμα την "κατασκευή χαβούζας" στον Βατώντα.
Είχαμε γράψει πως για το θέμα αυτό κάποιοι δεν δείχνουν κανένα ενδιαφέρον και ακολουθούν το σύστημα της σιωπής.
Η τοπική σύμβουλος κυρία Ελένη Μιτζιφίρη έφερε το θέμα στην συνεδρίαση του.... Συμβουλίου της Κοινότητας, αλλά αν δεν κάνουμε κάποιο λάθος, από τους επικεφαλείς των παρατάξεων της αντιπολίτευσης στον δήμο Χαλκιδέων, συμμετείχαν η κυρία Γρανέτα Τσιβίκα της Λαϊκής Συσπείρωσης και ο κύριος Σπύρου .
Θα περιμένουμε να ενημερωθούμε για να μην κάνουμε κάποιο λάθος, αλλά δεν μπορούμε να φανταστούμε πως κάνουμε χαμό για σκουπίδια στον Βούρκο, σε κάποιο πάρκο ή στο νταμάρι του τσιμεντάδικου και για τον Βατώντα κρυβόμαστε.
Είχαμε γράψει πως κάποιοι ακόμη και από τα ΜΜΕ είχαν πει κάτι και αμέσως μετά μούγκα στην στρούγκα.
Είναι αλήθεια πως μια τέτοια χαβούζα η οποία θα μαζεύει στον Βατώντα όλα τα απόβλητα, θα έχει πίσω της επιχειρηματικά συμφέροντα και σε τέτοιες περιπτώσεις τα λεφτά είναι πολλά.
Γιατί λοιπόν κάποιες κυρίες και κάποιοι κύριοι ενώ παριστάνουν τους επαναστάτες στο θέμα του Βατώντα σιωπούν;
Η κυρία Ελένη Μιντζιφίρη πάντως ήταν εκεί, αλλά δεν είναι εκλεγμένη Δημοτική Σύμβουλος, για να μπορέσει να φέρει το θέμα η ίδια στο Δημοτικό Συμβούλιο και μέχρι αυτή την στιγμή η επικεφαλής της παράταξης κυρία Παππά δεν το έχει κάνει, ενώ για άλλες περιοχές δείχνει ιδιαίτερο ζήλο.
Οι κάτοικοι της περιοχής Βατώντα είναι αποφασισμένοι να πολεμήσουν για το θέμα και να μην υποκύψουν σε πιέσεις και ανταλλάγματα.
Εμείς θα συνεχίσουμε δίπλα τους και θα γράψουμε πως η σιωπή ήταν πάντα και θα είναι εξαγοράσιμη για κάποιους. Είναι αυτό που λέει ο λαός, "όλα έχουν την τιμή τους".