Σάββατο 14 Μαρτίου 2009

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ
ΧΑΛΚΙΔΑ 14 / 03 / 2009
Ι. Αξιοποίηση του περιβάλλοντος χώρου
της πλαζ Σουβάλα
και των υφιστάμενων εγκαταστάσεων.

Την Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009, συναντήθηκαν στο Δημαρχείο, ο Δήμαρχος Χαλκιδεών, Θανάσης Ζεμπίλης και η πρόεδρος της Λ.Ε.Χ., κ. Έλενα Βάκα, όπου συζήτησαν τους βασικούς άξονες της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Χαλκιδέων και του Λιμενικού Ταμείου, για την αξιοποίηση του περιβάλλοντος χώρου της πλαζ Σουβάλα και τις εγκαταστάσεις POLO.
Συγκεκριμένα:
Οι τεχνικές υπηρεσίες
του Δ.Χ., θα εκπονήσουν μελέτη για τη επισκευή του υφιστάμενου κτιρίου (POLO), στη Σουβάλα και του περιβάλλοντος χώρου, σε εναρμόνιση με το φυσικό και αρχιτεκτονικό περιβάλλον της περιοχής και ιδιαίτερα με το παρακείμενο νεοκλασικό κτίριο «Κόκκινο Σπίτι». Η τεχνική μελέτη θα εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο και τη Λιμενική Επιτροπή Χαλκίδας.
Οι εργασίες επισκευών – συντήρησης θα εκτελεστούν από το Δήμο Χαλκιδέων, υπό την εποπτεία του Λ.Τ.Χ..
Το επισκευασθέν κτίριο, θα λειτουργήσει ως Δημοτικό Καφενείο και κατά τους θερινούς μήνες θα εξυπηρετεί τους λουόμενους της πλαζ και θα έχει την ευθύνη της φροντίδας και της επιμέλειας του περιβάλλοντος χώρου.

Ο τιμοκατάλογος των παρεχομένων υπηρεσιών από το Δημοτικό καφενείο, θα ελέγχεται από τη Λ.Ε.Χ. και τη Δημαρχιακή Επιτροπή. Τα καθαρά έσοδα που θα αποκομίζει το Δημοτικό καφενείο, θα κατανέμονται ισόποσα στο Δ.Χ και το Λ.Τ..
Ο Δήμος Χαλκιδέων αναλαμβάνει την υποχρέωση, επίσης, να κατεδαφίσει τις πρόσθετες κατασκευές, ώστε να παραμείνει μόνο το παλαιό κεραμοσκεπές κτίριο, που επαρκεί για τη λειτουργία της πλαζ και την εξυπηρέτηση των λουόμενων.
Επίσης, ο Δήμαρχος Χαλκιδέων και η πρόεδρος της Λ.Ε.Χ., αποφάσισαν να προχωρήσουν άμεσα σε εργασίες συντήρησης μικρής κλίμακας, μέχρι την ολοκλήρωση των χρονοβόρων διαδικασιών εγκρίσεων από τις συναρμόδιες υπηρεσίες.
Τέλος, ο κ. Δήμαρχος, ευχαρίστησε την κ. Βάκα διότι κατά τη διάρκεια της θητείας της, ως προέδρου του Λ.Τ., πέραν των σημαντικών τεχνικών έργων που εκτελέστηκαν, επιλύθηκαν επ’ ωφελεία της πόλης και χρονίζοντα προβλήματα, που είχαν απαξιώσει τις δυο σημαντικότερες παραλιακές πλαζ, των Αστεριών και της Σουβάλας.