Πέμπτη 12 Μαρτίου 2009

Νέα θυελλώδης συνεδρίαση
Στο κενό η συμφωνία Τσίπρα,
Κουβέλη και Αλαβάνου
να «πέσουν οι τόνοι» στον ΣΥΝ
Δώρον άδωρον θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η συμφωνία των Αλ.Τσίπρα, Φώτη Κουβέλη και Αλ.Αλαβάνου να «πέσουν οι τόνοι», καθώς η εσωκομματική αντιπαράθεση μόνο ζημιά προκαλεί στον ΣΥΝ, αφού η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας ήταν θυελλώδης και κατέληξε σε αδιέξοδο. Οι τρεις άνδρες συναντήθηκαν στη Βουλή, την Τετάρτη, με πρωτοβουλία του Αλέκου Αλαβάνου. Σύμφωνα με τα Νέα, στη διάρκεια της συνάντησης και οι τρεις συμφώνησαν πως πρέπει να πέσουν οι τόνοι, ενώ επήλθε πολιτική συμφωνία ως προς τις κινήσεις που θα πρέπει να γίνουν τουλάχιστον έως τις Ευρωεκλογές.
Αργότερα, ωστόσο, η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας ήταν θυελλώδης με αποτέλεσμα να ανατραπεί το καλό- όπως περιγράφεται- κλίμα που επιτεύχθηκε μεταξύ των τριών ηγετικών στελεχών.
Ο Αλ. Τσίπρας εμφανίστηκε στην Πολιτική Γραμματεία με συναινετική διάθεση, αναγνωρίζοντας ότι το θέμα της ανακίνησης των διατάξεων του ΣΥΝ είναι άκαιρο και επομένως όλα τα προβλήματα που θα προκύψουν από την τήρησή του «θα πρέπει να τα δούμε στην ώρα τους».
Στη διάρκεια της συνεδρίασης, ωστόσο, η Ανανεωτική Πτέρυγα δέχθηκε έντονη κριτική από μέλη του Αριστερού Ρεύματος, ενώ στελέχη που ανήκουν στην πλευρά Τσίπρα, αγνοώντας ουσιαστικά τη γραμμή του προέδρου του ΣΥΝ, επιτέθηκαν φραστικά στους Ανανεωτές. Ένταση προκλήθηκε όταν στελέχη του Ρεύματος επιτέθηκαν προσωπικά στον Φώτη Κουβέλη λέγοντας πως τα όσα υποστηρίζει περί «εκκαθαρίσεων» είναι εκτός πραγματικότητας και προκαλεί απορία γιατί δεν αισθάνονται ενόχληση και άλλοι «θιγόμενοι» όπως οι Αλέκος Αλαβάνος και Γιάννης Δραγασάκης.
Η συνεδρίαση κατέληξε σε απόλυτο αδιέξοδο.

Ο Αλέξης Τσίπρας αποχώρησε -λόγω υποχρεώσεων- πριν από την ολοκλήρωσή της, ενώ τα μέλη της Ανανεωτικής Πτέρυγας έφυγαν διαφωνώντας με τη στάση του Αριστερού Ρεύματος.
Μετά την αποχώρησή τους εκδόθηκε ανακοίνωση που ουσιαστικά απορρίπτει τις δύο προτάσεις τους για το καταστατικό και τη σειρά κατάταξης στο ευρωψηφοδέλτιο.