Πέμπτη 12 Μαρτίου 2009

ΕΠΟ-ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Ερωτηματικό οι επιχορηγήσεις
Επανασύνδεση...
EΠΟ και Πολιτείας
Θετικά ήταν τα μηνύματα που βγήκαν από τη συνάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Ιωαννίδη με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (12/3) με κύριο θέμα την άρση αποκλεισμού της Ομοσπονδίας από τις κρατικές επιχορηγήσεις.
Οι δύο άνδρες συνομίλησαν για περίπου δύο ώρες και όπως φάνηκε υπήρξε ταύτιση απόψεων σε πολλά ζητήματα, αν και δεν ξεκαθάρισαν αν θα αρχίσουν πάλι οι επιχορηγήσεις.
«Συμφωνήσαμε και όλα τα θέματα βρίσκουν ή έχουν βρει τη λύση τους.

Τα θέματα επιλύθηκαν. Η χρυσή τομή βρέθηκε σήμερα και δεν είναι της παρούσης να μιλήσουμε για λεπτομέρειες.

Ευχαριστώ από βάθους καρδιάς τον Υπουργό για τη συνεργασία που είχαμε. Κάποιες λεπτομέρειες τυπικές θεωρώ πως θα διευθετηθούν με τη συνεργασία των δύο φορέων. Δεν είναι δικό μου θέμα να πω αν θα πάρουμε χρήματα, ούτε τι βρήκαμε και τι κάναμε. Είχαμε ταύτιση απόψεων στο θέμα των σχέσεων με την Πολιτεία» ανέφερε μετά το πέρας της συνάντησης ο Σοφοκλής Πιλάβιος.
Με τη σειρά του, ο Γιάννης Ιωαννίδης, τόνισε: «Τα ίδια πράγματα συζητήσαμε πριν από ενάμιση χρόνο. Είδα όμως ότι τώρα όλο το προεδρείο της ΕΠΟ έχει άλλη διάθεση, διάθεση συνεργασίας για το καλό του ποδοσφαίρου. Υπάρχει άλλος άνεμος. Μιλήσαμε για τους αθλητικούς δικαστές, για τους προπονητές, για τον κανονισμό. Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο είναι η βιτρίνα και τροφοδοτείται από το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Εκεί υπάρχουν τα περισσότερα προβλήματα και από εκεί τροφοδοτούνται οι σύλλογοι και οι εθνικές ομάδες, που μας ενδιαφέρει πάνω από όλα.Εμείς ό,τι νόμο και να φέρουμε σαν Υπουργείο θα είναι για τους φιλάθλους, δεν μπορούμε να φέρουμε νόμο για το αυτοδιοίκητο. Αυτό είναι θέμα της ΕΠΟ. Πρέπει η βία να εξαλειφθεί από τα γήπεδα. Η μόνη λύση είναι η τιμωρία του σωματείου. Η UEFA ή η FIFA δεν ασχολείται με τον κόσμο, αλλά το σωματείο. Αυτά τιμωρεί και αυτά είναι που πρέπει να συμβάλουν για να εξαλειφθούν αυτά τα φαινόμενα».
Το παρών έδωσαν επίσης ο ΓΓΑ Σταύρος Δουβής, ο διευθυντής του Υφυπουργείου Κώστας Παπαδόπουλος και ο σύμβουλος στα θέματα ποδοσφαίρου Τάκης Αγραφιώτης, ενώ από πλευράς ΕΠΟ παρέστησαν ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ, Βασίλης Χατζηαποστόλου, ο εκτελεστικός γραμματέας Γιάννης Οικονομίδης, ο β' αντιπρόεδρος Αρης Σταθόπουλος και ο ταμίας Γιώργος Γκιρτζίκης.