Κυριακή 3 Μαΐου 2009

ΔΗΜΟΣ ΑΥΛΩΝΟΣ

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΑΝ ΤΟ ΣΚΕΚΙ ΤΟΥΣ
ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ
ΦΙΛΙΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΥΛΩΝΟΣ
Την Πέμπτη 30 Απριλίου 2009, τα μέλη της Λέσχης Φιλίας του Ηλικιωμένων του Δήμου Αυλώνος, συγκεντρώθηκαν για τα εγκαίνια του εντευκτηρίου τους στο Αυλωνάρι. Το πρόγραμμα προέβλεπε αγιασμό και μετά κεράσματα με εδέσματα που ετοίμασαν μέλη της Λέσχης.
Τίποτε δεν προμήνυε το γλέντι, με τραγούδι και χορό, που προέκυψε αυθόρμητα και κράτησε μέχρι αργά. Την σπίθα άναψε ο Μπάμπης Καντάρης, ο ερασιτέχνης «καλλιτέχνης» όπως τον ξέρουν όλοι στο χωριό του τον Αγιώργη, που ασφαλώς θα ζήλευαν πολλοί επαγγελματίες. Με την κιθάρα του και με απίστευτο κέφι και θεατρικότητα ξεσήκωσε τα μέλη της Λέσχης που δεν ήθελαν ασφαλώς και πολύ για να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους στον χορό και το τραγούδι. Το ρεπερτόριο ευρύτατο, από δημοτικά έως ταγκό και άριες, από το έντεχνο λαϊκό του Θεοδωράκη και του Ανδριόπουλου έως τα κλασικά ρεμπέτικα.

Ο Μπάμπης Καντάρης, ο Τάσος Ποθητάκης, ο Γιάννης Σίδερης, ο Δημήτρης Κώνστας και ο "τενόρος" κ. Χροναίος επί τω έργω...

Στα εγκαίνια του χώρου της Λέσχης Φιλίας παρευρέθηκε ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Κατσούλης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Τιμολέων Τσαπέρος και ο πρώην Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου κ. Γιάννης Παππάς, η υπεύθυνη για τα πολιτιστικά του Δήμου Δημοτική Σύμβουλος κ. Ρούλα Σατήρη και ασφαλώς η Πρόεδρος της Λέσχης Φιλίας και Αντιδήμαρχος του Δήμου Αυλώνος κ. Ειρήνη Καρυστινού καθώς και το μέλος του Δ.Σ. της Λέσχης και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιώργος Θεοδώρου.

Η Δημοτική Σύμβουλος επί του Πολιτισμού κ. Ρούλα Σατήρη, ο Δήμαρχος και ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παππάς σέρνουν τον χορό

Ο Δήμαρχος μιλώντας στα μέλη της Λέσχης Φιλίας Ηλικιωμένων υπογράμμισε την πρωτόγνωρη για παρόμοιο θεσμό επιλογή της Δημοτικής Αρχής να παραχωρεί την πλειοψηφία στο Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοτικού Νομικού Προσώπου σε εκπροσώπους εκλεγμένους από τα μέλη της Λέσχης. Είναι μία εφαρμογή αυτοδιαχείρισης την οποία πρέπει τα μέλη της Λέσχης με την δράση τους να δικαιώσουν. Επεσήμανε επίσης την σημασία που έχει η λειτουργία της Λέσχης και για την ανάπτυξη των σχέσεων με αντίστοιχους Οργανισμούς άλλων περιοχών, όπως είναι τα πολλά ΚΑΠΗ που επισκέπτονται καθημερινά τα μοναστήρια του Δήμου Αυλώνος. Τέλος, κάλεσε τα μέλη της Λέσχης να απλώσουν την Λέσχη σε όλο τον Δήμο και να συνεχίσουν τις σημαντικές δραστηριότητες στον ψυχαγωγικό, πολιτιστικό και κοινωνικό τομέα.


"Νύκτωσε χωρίς φεγγάρι"... το αγαπημένο ζειμπέκικο του Δημάρχου όταν το κέφι των μελών της Λέσχης έπιασε τα ύψη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Λέσχης Φιλίας Ηλικιωμένων Δήμου Αυλώνος αποτελείται από τους εξής: Ειρήνη Καρυστινού, Δημοτική Σύμβουλος πλειοψηφίας –Πρόεδρος Δ.Σ. Λέσχης, Γιώργος Θεοδώρου, Δημοτικός Σύμβουλος μειοψηφίας, και Δημήτρης Μακρυνικόλας, Αντιπρόεδρος Δ.Σ Λέσχης, Ελένη Σταμέλου- Μάστορη, Ταμίας του Δ.Σ. της Λέσχης και Γιάννης Σίδερης. Οι τρεις τελευταίοι είναι αιρετοί εκπρόσωποι των ηλικιωμένων που έχουν εγγραφεί μέλη της Λέσχης.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Κατσούλης, η Πρόεδρος της Λέσχης Φιλίας κ. Ειρήνη Καρυστινού, Αντιδήμαρχος του Δήμου Αυλώνος, ο κ. Τάσος Ποθητάκης ακούραστος πρωτεργάτης της Λέσχης και ο Δημοτικός Σύμβουλος και μέλος του Δ.Σ. της Λέσχης κ. Γιώργος Θεοδώρου