Πέμπτη 2 Ιουλίου 2009

Κ. ΠΕΡΛΕΠΕ

Στον αέρα
οι συμβασιούχοι πυροσβέστες

Η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη, κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό και τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης για τη μη εκπλήρωση των υποχρεώσεων της Κυβέρνησης προς τους συμβασιούχους πυροσβέστες.
Ειδικότερα στην ερώτηση της η βουλευτής αναφέρει:«Για μια ακόμη φορά η Κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της προς τους συμβασιούχους πυροσβέστες, αφού μέχρι τώρα δεν έχει εγκρίνει τις πιστώσεις για τα εκτός έδρας του 2009 αυτών των εργαζομένων.Ήδη βρισκόμαστε στα μέσα της αντιπυρικής περιόδου που οι ανάγκες δασοπροστασίας είναι ιδιαίτερα αυξημένες, όμως λόγω της μη έγκρισης των πιστώσεων αυτών οι συμβασιούχοι πυροσβέστες δεν πληρώνονται για τη συνεχή φύλαξη των δασών και για τα υπόλοιπα καθήκοντά τους, όσον αφορά τα εκτός έδρας.Η απαράδεκτη αυτή κωλυσιεργία της Κυβέρνησης για την έγκριση των πιστώσεων, έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά άλλων ανεκπλήρωτων υποχρεώσεών της προς τους συμβασιούχους πυροσβέστες.Οι κατά καιρούς δεσμεύσεις των αρμόδιων Υπουργών της Ν.Δ. στο διάστημα των τελευταίων πέντε ετών, ότι θα μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι πυροσβέστες αποδείχθηκαν κενές περιεχομένου.
Η βουλευτής ερωτά τους Υπουργούς:
1. Γιατί δεν έχουν εγκριθεί τα εκτός έδρας των συμβασιούχων πυροσβεστών για το 2009 ώστε να αποδίδονται στους εργαζόμενους.
2. Πόσες και ποιες προκηρύξεις για την προμήθεια των Μέσων Ατομικής Προστασίας των πυροσβεστών βρίσκονται σε εκκρεμότητα, ποια είδη αφορούν και πότε θα δοθεί ο εξοπλισμός αυτός στους Συμβασιούχους Πυροσβέστες.
3. Γιατί η Κυβέρνηση δεν υλοποίησε τις δεσμεύσεις της για εργασιακή αποκατάσταση και μονιμοποίηση των συμβασιούχων πυροσβεστών, όπως κατά καιρούς έχουν δηλώσει οι Υπουργοί της και
4. πότε θα τους δοθούν οι Υπηρεσιακές Ταυτότητες, όπως προβλέπει και η συλλογική σύμβαση εργασίας του 2008.»