Πέμπτη 2 Ιουλίου 2009

ΚΑΠΡΑΛΟΣ

Να πάνε σπίτι τους, όποιοι κι αν είναι

Τα νέα κρούσματα ντόπινγκ στην άρση βαρών, αποτέλεσαν το αντικείμενο της σύσκεψης που έγινε την Πέμπτη, στα γραφεία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, με τη συμμετοχή του προέδρου της ΕΟΕ, Σπύρου Καπράλου, της προέδρου του ΕΣΚΑΝ, Χαράς Σπηλιωπούλου, του ΟΑΚΑ, Αλεξάνδρας Μανού και του διευθυντή του εργαστηρίου αντιντόπινγκ κοντρόλ του ΟΑΚΑ, Κώστα Γεωργακόπουλου.
«Είμαστε απογοητευμένοι και οργισμένοι με αυτή την κατάσταση», τόνισε χαρακτηριστικά ο Σπύρος Καπράλος, ενώ πρόσθεσε: «Κάποιοι προσπαθούν να θολώσουν τα νερά για να μην ασχοληθούμε με τις αιτίες όλων όσων συμβαίνουν. »Τα τελευταία δύο χρόνια έχουν εντοπιστεί 20 αθλητές από ένα άθλημα ντοπαρισμένοι και πρέπει να ψάξουμε να βρούμε ποια είναι τα κυκλώματα που κρύβονται από πίσω».
Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της ΕΟΕ ανέφερε, ότι πράγματι υπήρξαν καθυστερήσεις, διευκρινίζοντας: «Εμείς ζητήσαμε από τους αρμοδίους να πάρουν δείγματα από την Μεσογειακή ομάδα. »

Ζητήσαμε αυτοί οι έλεγχοι να γίνουν επειγόντως και αν χρειαζόταν να ξοδέψουμε περισσότερα χρήματα. Ακόμα και τώρα δεν έχουμε πάρει αποτελέσματα από πολλά δείγματα αθλητών που ήδη αγωνίζονται στους Μεσογειακούς. »
Είναι απαράδεκτο αυτό που γίνεται. Ο κώδικας της WADA λέει, ότι μέσα σε δέκα ημέρες πρέπει να δίνονται αποτελέσματα και εμείς πρέπει να περιμένουμε ένα μήνα για να τα μάθουμε. »
Μου λένε ότι υπάρχει έλλειψη προσωπικού. Αυτό εμένα δεν με ενδιαφέρει. Αν δεν μπορούσαν να αναλάβουν την υποχρέωση ας μου έλεγαν να στείλω τα δείγματα στη Λοζάνη και στην Κολωνία. Ολοι έχουν ευθύνες, αθλητές, προπονητές, ιατροί, Ομοσπονδίες».
Ο κ. Καπράλος υπογράμμισε ακόμη: «Επιβάλλεται να πάρουμε τα μέτρα μας καθώς η κατάσταση δεν πάει άλλο. Πρέπει να κάνουμε αυτό που πρέπει. Αν δεν συμφωνήσουν όλοι και δεν συνεργαστούν, τότε καλύτερα να πάνε σπίτι τους, όποιοι κι αν είναι αυτοί».