Πέμπτη 2 Ιουλίου 2009

ΣΥΡΙΖΑ

Στην κόψη του ξυραφιού
οι σχέσεις ΣΥΝ - ΣΥΡΙΖΑ
Νέα όξυνση στις σχέσεις του ΣΥΝ με τον ΣΥΡΙΖΑ καταγράφηκε την Τετάρτη, κατά τη θυελλώδη συνεδρίαση της Γραμματείας του σχήματος, όπου επρόκειτο να γίνει αποτίμηση του αποτελέσματος των ευρωεκλογών εν όψει της συνόδου της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής.
Κατά τη συνεδρίαση, από την οποία απουσίαζαν τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και ο Αλέκος Αλαβάνος, παρουσιάστηκε κείμενο αποτίμησης του εκλογικού αποτελέσματος, το οποίο συνυπογράφουν όλες οι άλλες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ εκτός του ΣΥΝ, το οποίο άνοιξε τον ασκό του Αιόλου.
Σύμφωνα με το Βήμα, oι εκπρόσωποι του ΣΥΝ απαίτησαν να απαλειφθούν πέντε σημεία του κειμένου που αφορούν: αρνητικές αναφορές προς την «Ανανεωτική Πτέρυγα» για τη στάση της κατά την προεκλογική περίοδο, κριτική προς τους Οικολόγους Πράσινους, το ζήτημα της διαρχίας (πρόεδρος ΣΥΝ και πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ), τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου και το ζήτημα του τρίτου πόλου της Αριστεράς.
Ωστόσο, η απάντηση όλων των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αρνητική.
Η επιμονή, ωστόσο, του ΣΥΝ οδήγησε στο να μην εκδοθεί το κείμενο εκλογικής αποτίμησης με την υπογραφή της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.