Πέμπτη 2 Ιουλίου 2009

ΛΙΑΣΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο π. Υφυπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης και Βουλευτής Ευβοίας κ. Αναστάσιος Λιάσκος κατέθεσε ερώτηση προς τον Υφυπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κύριο Αντώνη Μπέζα αναφορικά με τη σύνθεση της ΔΟΥ Καρύστου.
Πιο συγκεκριμένα ο βουλευτής αναφέρει ότι σε πρόσφατη επίσκεψή του στη ΔΟΥ Καρύστου διαπίστωσε ότι υπηρετούν 14 υπάλληλοι ενώ οι οργανικές θέσεις της υπηρεσίας ανέρχονται σε 20 και τονίζει ότι σε συνέχεια της ήδη επιβαρυμένης κατάστασης σε μία ΔΟΥ με εκτεταμένη γεωγραφική αρμοδιότητα, με πρόσφατη διοικητική απόφαση μετατίθενται 5 από τους υπηρετούντες υπάλληλους ενώ εκκρεμεί και μία αίτηση υπαλλήλου για απόσπαση.
Ο βουλευτής επισημαίνει ότι στην περίπτωση που πραγματοποιηθούν οι προαναφερόμενες μετακινήσεις, η ΔΟΥ Καρύστου θα απομείνει με 8 υπαλλήλους με αποτέλεσμα να αποδυναμωθεί πλήρως. Τίθεται λοιπόν υπό αμφισβήτηση η δυνατότητα έγκαιρης εξυπηρέτησης των πολιτών καθώς οι υπάλληλοι της ΔΟΥ θα επιφορτιστούν με πρόσθετες αρμοδιότητες και όγκο δουλειάς στον οποίο λόγω αντικειμενικών συνθηκών δεν θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν.
Ο κ. Λιάσκος σημειώνει ότι σε μια περίοδο κατά την οποία εξαγγέλλονται μέτρα εντατικοποίησης των ελέγχων με στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής καθώς και μέτρα για τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη, η αποδυνάμωση των οικονομικών υπηρεσιών μόνο προς αυτή την κατεύθυνση δε συμβάλλει.
Ο βουλευτής καταλήγει ερωτώντας τον κ. Υφυπουργό τι μέτρα προτίθεται να λάβει προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία της ΔΟΥ Καρύστου και η εξυπηρέτηση των πολιτών, οι οποίοι αντιμετωπίζουν ήδη μία ιδιαίτερα δύσκολη καθημερινότητα.