Παρασκευή 3 Ιουλίου 2009

Συνάντηση-συζήτηση στα πλαίσια
της Summer Holidays Expo
Ο αγροτουρισμός
αναζητά καταρτισμένα στελέχη
Σήμερα, Παρασκευή, 29 Μαΐου και ώρα 17:00, στην έκθεση Summer Holidays Expo (αίθ. D του Συνεδριακού Κέντρου “Ν. Γερμανός” της HELEXPO) διοργανώνεται συνάντηση-συζήτηση με θέμα: "Η επαγγελματική κατάρτιση στον αγροτουρισμό".
Η ημερίδα είναι ένα ανοιχτό βήμα για όλους όσους ενδιαφέρονται για τον αγροτουρισμό, όπως επιχειρηματίες, καθηγητές, μελετητές, υπηρεσίες, δομές, φορείς κ.λπ., με συντονιστή τον δημοσιογράφο Δημήτρη Μιχαηλίδη.
Το περιστασιακό εκθεσιακό αγροτικό χωριό "ΑγρΟραμα", με την υποστήριξη του οποίου δημιουργείται η ευκαιρία για συζήτηση για την "Επαγγελματική κατάρτιση στον αγροτουρισμό" μετείχε μέχρι σήμερα σε 40 περίπου ειδικές εκθέσεις, διοργάνωσε 12 συνέδρια και πάρα πολλές συναντήσεις επιχειρηματιών του αγροτουρισμού σε όλη την Ελλάδα και ήδη προετοιμάζει Φεστιβάλ Τοπικών Προϊόντων & Υπηρεσιών στη Νικήτη, (16-19 Ιουλίου 2009) ταυτόχρονα με τον 39ο Διάπλου Τορωναίου κόλπου.
Ο Οργανισμός Τουριστικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης αποτελεί τον εξειδικευμένο κρατικό φορέα παροχής τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης στην Ελλάδα, που περιλαμβάνει τις πρώην Σχολές Τουριστικών Επαγγελμάτων: Δευτεροβάθμια (Επαγγελματική Σχολή), Μεταδευτεροβάθμια (ΙΕΚ), Τριτοβάθμια (Ανώτερη Σχολή Τουρ. Επαγγελμάτων) & τις Σχολές Ξεναγών.
Σήμερα λειτουργούν: 20 σύγχρονες εκπαιδευτικές μονάδες στην Ελλάδα, δύο ξενοδοχειακές μονάδες κατά τη θερινή περίοδο, Σύγχρονα εργαστήρια για πρακτική άσκηση, Εργαστήρια πληροφορικής, Δανειστική βιβλιοθήκη και Γραφείο Διασύνδεσης-Σταδιοδρομίας σε επαφή με την αγορά εργασίας για την προώθηση της απασχόλησης των αποφοίτων.
Ο ΟΤΕΚ παρέχει: δωρεάν φοίτηση στους Έλληνες μαθητές και στους αλλοδαπούς υπήκοους χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δυνατότητα διαμονής και σίτισης στα οικοτροφεία του, αμειβόμενη πρακτική άσκηση και Υποτροφίες για σπουδές στο εξωτερικό.
Θοδωρής Κουμέλης