Σάββατο 4 Ιουλίου 2009

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

ΛΗΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ
ΚΑΙ ΑΠΟΝΟΜΗ ΠΤΥΧΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ
ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
ΤΗΣ Ι.Μ. ΧΑΛΚΙΔΟΣ


Έληξε με μεγάλη επιτυχία η εφετινή (2008 - 2009) τρίτη χρονιά λειτουργίας της επίσημης Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος «ΙΕΡΕΥΣ ΠΑΥΛΟΣ Ο ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ», η οποία είναι αναγνωρισμένη από το Υπουργείο Πολιτισμού και εντεταγμένη στα Μουσικά Εκπαιδευτήρια της Πατρίδος μας.
Στην έδρα της Σχολής, τα Ψαχνά, αλλά και τα παραρτήματα της Χαλκίδος, της Νέας Αρτάκης, της Ιστιαίας, της Σκιάθου και της Γλώσσας Σκοπέλου, τα οποία λειτούργησαν, φοίτησαν ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ συνολικά 300 περίπου μαθητές, οι οποίοι υποβλήθηκαν και στις νόμιμες Εξετάσεις και προήχθησαν στο επόμενο έτος.
Μάλιστα, πέντε από αυτούς, οι κ. Ανδρέας Ξυγκάς, Σιλουανός Μπραζιτίκος, Γεώργιος Κτίστης, Στέφανος Κουμεντάκης και ο εξ Ιστιαίας κ. Πανγιώτης Αναστασίου έλαβαν Δίπλωμα Βυζαντινής Μουσικής, ενώ η κ. Σοφία Αλυσσανδράτου έλαβε Πτυχίο Βυζαντινής Μουσικής, όλα αναγνωρισμένα από το Υπουργείο Πολιτισμού, καθιστάμενοι με αυτό τον τρόπο και εκείνοι Καθηγητές της Ελληνικής Βυζαντινής Μουσικής μας, ύστερα από ειδικές Διπλωματικές και Πτυχιακές Εξετάσεις, αντιστοίχως, οι οποίες έλαβαν χώρα την Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009 το απόγευμα στην Αίθουσα της Σχολής, στο Πνευματικό Κέντρο του Μητροπολιτικού Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, ενώπιον του εκπροσώπου του Μητροπολίτου Χαλκίδος Αρχιμ. Φιλοθέου Θεοχάρη – υπευθύνου λειτουργίας της Σχολής, των Καθηγητών της Βυζαντινής Μουσικής και μελών της εξεταστικής Επιτροπής κ. Σπυρίδωνος Παυλάκη, κ. Αικατερίνης Σαβίνο, κ. Θεοδοσίου Στεργιόπουλου, κ. Γεωργίου Στέρπη, του εκπροσώπου του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Γρηγορίου Κακούρη και του Καλλιτεχνικού Διευθυντού της Σχολής κ. Γρηγορίου Αναστασίου, Δρ. Βυζαντινής Μουσικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Η Σχολή θα λειτουργήσει ξανά κανονικά τον ερχόμενο Σεπτέμβριο 2009.
ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΝΘΗΜΕΡΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΥΡΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ (ΚΟΡΟΖΗ)



Ανακοινώνεται στο πλήρωμα της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων, αλλά και ευρύτερα, ότι το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του Μακαριστού Μητροπολίτου πρώην Κυθήρων κυρού ΙΑΚΩΒΟΥ (Κορόζη), θα τελεσθεί το Σάββατο 11 Ιουλίου 2009 το πρωί, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βασιλικού, όπου και θα τελεσθεί Αρχιερατικό Συλλείτουργο.
Καλούνται οι ευσεβείς χριστιανοί μας να προσέλθουν και να ευχηθούν για την ανάπαυση του αοιδίμου αγαθού Ιεράρχου


ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ
ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ
ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ


Δύο ευχαριστήρια έλαβε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, για δύο πρόσφατες προσφορές της Τοπικής μας Εκκλησίας προς τον Λαό της Μητροπολιτικής μας Περιφερείας και ιδιαιτέρως στους ασθενείς συνανθρώπους μας.
Η πρώτη προέρχεται από τον Πρόεδρο του Τοπικού Διαμερίσματος Καλλιθέας του Δήμου Αμαρυνθίων κ. Θεόδωρο Μαγκούτα και αφορά την παραχώρηση έκτασης 1 στρέμματος, ιδιοκτησίας του Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Καλλιθέας για την ανέγερση Πολυδυνάμου Ιατρείου του Δήμου Αμαρυνθίων.
Η επιστολή του κ. Μαγκούτα έχει ως εξής:
«Σεβασμιότατε,
Θα ήθελα να σας εκφράσω τις ολόθερμες ευχαριστίες για την παραχώρηση οικοπέδου, ιδιοκτησίας Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Καλλιθέας, για την ανέγερση Πολυδύναμου Ιετρείου του Δήμου Αμαρυνθίων.
Σας εύχομαι κάθε επιτυχία στην πολύπλευρη αποστολή σας.
Είμαι βέβαιος πως οι ενέργειες αυτές είναι όαση ζωής στην ερημιά της Κρατικής αναλγησίας.
Με την ευχή να πραγματοποιήσετε τις σκέψεις σας για την ολοκλήρωση των μεγάλων έργων, Σας στέλνω τους πιο εγκάρδιους χαιρετισμούς μου.
Σας ευχαριστώ
Με εκτίμηση
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Τ.Σ.
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΜΑΓΚΟΥΤΑΣ.»

Η δεύτερη ευχαριστήρια επιστολή εστάλη από τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδος κ. Ιωάννη Καρούζο, με αφορμή την παρότρυνση του Μητροπολίτου μας προς ομογενείς της Αμερικής, με επικεφαλής την γνωστή για τα φιλάνθρωπα αισθήματά της κ. Ευαγγελία Γουλέτα, να προσφέρουν απαραίτητο ιατρικό εξοπλισμό στο Νοσοκομείο μας.
Η επιστολή του κ. Διοικητού έχει ως εξής:
«Σεβασμιότατε,
Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την αναγνώριση από μέρους σας του έργου που επιτελεί το Γ.Ν. Χαλκίδας και την υπόδειξή του στον Οργανισμό Hellenic American Women’s Council για την προώθηση της πρωτοβουλίας τους να προσφέρουν κάποιο είδος σε ιατρικό εξοπλισμό.
Σας ενημερώνω ότι έχουμε έρθει σε επικοινωνία με τους εκπροσώπους της Κυρίας Ευαγγελίας Γουλέτα και αναμένουμε άφιξή τους στις 6-7-2009 για την ολοκλήρωση της ευγενικής τους προσφοράς.
Σας ευχαριστώ για την συμβολή σας στην υλοποίηση της δωρεάς της Hellenic American Women’s Council και την συνδρομή που επιδεικνύετε έμπρακτα για μια ακόμη φορά στο έργο του Νοσοκομείου μας.
Με εκτίμηση
Ο Διοικητής του Γ.Ν. Χαλκίδας
Καρούζος Ιωάννης.»

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ