Σάββατο 11 Ιουλίου 2009

ΚΚΕ, Γ. ΜΑΡΙΝΟΣ

Να αποζημιωθούν άμεσα
οι ελαιοπαραγωγοί της Εύβοιας
Τα προβλήματα των ελαιοπαραγωγών Εύβοιας και τις αποζημιώσεις τους απο τον ΕΛΓΑ επισημαίνει με ερώτησή του προς τους αρμόδιους Υπουργούς ο βουλευτής Εύβοιας του ΚΚΕ, κ. Γιώργος Μαρίνος.

"Μεγάλη καταστροφή έχουν υποστεί οι ελαιοπαραγωγοί του Νομού Εύβοιας εξαιτίας της καρπόπτωσης που πήρε μεγάλες διαστάσεις. Το καταστροφικό αυτό φαινόμενο έπληξε κυρίως τις ποικιλίες βρώσιμης ελιάς. Στους δήμους της Βόρειας Εύβοιας η καταστροφή κυμαίνεται από 85%-100%. Η βρώσιμη ελιά αποτελεί το βασικό εμπορεύσιμο προϊόν για τους ελαιοπαραγωγούς της Β. Εύβοιας, που αντιμετωπίζουν σοβαρότατο οικονομικό πρόβλημα.Το ΚΚΕ στηρίζει το αίτημα των ελαιοπαραγωγών και των μαζικών φορέων για άμεση καταγραφή των ζημιών και πλήρη αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ, με έκδοση σχετικής Υπουργικής Απόφασης για να αντιμετωπιστούν τα όποια εμπόδια παραβάλλονται στην αποζημίωση.
Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός σε τι ενέργειες θα προχωρήσει ώστε:• Άμεσα να καταγραφούν οι ζημιές από τον ΕΛΓΑ• Άμεσα να αποζημιωθούν πλήρως από τον ΕΛΓΑ οι ελαιοπαραγωγοί για τη ζημιά που έχουν υποστεί".