Παρασκευή 10 Ιουλίου 2009

ΔΗΜΟΣ ΑΥΛΙΔΑΣ

Ψήφισμα διαμαρτυρίας
για την εγκατάσταση μεταναστών
στο στρατόπεδο της Ριτσώνας

Το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Αυλίδας, σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 16 Ιουνίου, με ομόφωνη απόφασή του αποφάσισε τη σύνταξη του παρακάτω ψηφίσματος που αφορά την εγκατάσταση λαθρομεταναστών στο στρατόπεδο της Αεροπορίας στη Ριτσώνα, περιοχή που είναι στα όρια του δήμου:

"Είμαστε αρνητικοί στην οποιαδήποτε απόφαση της κεντρικής διοίκησης για εγκατάσταση λαθρομεταναστών στην περιοχή Ριτσώνα - Βαθέος σε εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο της Αεροπορίας για τους κάτωθι λόγους:
Ο χώρος που έχει επιλεγεί στερείται παντελώς από τις βασικές υποδομές για δημιουργία ενός τέτοιου χώρου υποδοχής ανθρώπων (λαθρομεταναστών). Δεν υπάρχει υδροδότηση, κτιριακή υποδομή, υγειονομική περίθαλψη και αστυνόμευση της περιοχής.
Η περιοχή Ριτσώνας είναι εξέχουσα αμπελουργική γη, με εξαιρετικές ποικιλίες κρασιών και οινοποιεία που φημίζονται για τα κρασιά τους. Και στο χώρο που έχουν επιλέξει για τους λαθρομετανάστες έχει σχεδιαστεί στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο μια σύγχρονη ΒΙΠΕ, καθόσον στην περιοχή υπάρχει σημαντική αύξηση βιοτεχνών και βιομηχανιών, για τις οποίες σιγουρα θα είναι πλήγμα μια τέτοια ενέργεια.
Ήδη στο δήμο μας είναι εγκαταστημένοι και εργάζονται αρκετοί μετανάστες, περίπου 15% του πληθυσμού. Επίσης, λόγω των λειτουργόντων πτηνοτροφικών και χοιροτροφικών μονάδων, υπάρχει και ικανός αριθμός μεταναστών, που σημαίνει ότι η περιοχή μας και ο δήμος μας δεν αντέχει άλλη επιβάρυνση, αλλά και ότι δεν είμαστε ρατσιστές.
Ζητάμε από την κεντρική διοίκηση να επιλέξει άλλη περιοχή κατάλληλη για ανθρώπινη διαβίωση.
Δηλώνουμε ότι θα προστατεύσουμε την περιοχή μας και δεν επιτρέπουμε να αποφασίζουν για εμάς ερήμην μας".