Πέμπτη 9 Ιουλίου 2009

Κ. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΝΙΣΧΥΣΗ 1 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ


Την αναδιάρθρωση της εταιρίας των Ελληνικών Τουριστικών Ακινήτων και την περαιτέρω οικονομική ενίσχυση του τουρισμού, υποσχέθηκε από την Καβάλα, όπου βρέθηκε ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Κώστας Μαρκόπουλος.
Μιλώντας στη συνεδρίαση του Διευρυμένου Νομαρχιακού Συμβουλίου Δράμας - Καβάλας - Ξάνθης, ο κ. Μαρκόπουλος υπογράμμισε ότι θα διατεθεί ποσό ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για την ενίσχυση των τουριστικών υποδομών και τη γενικότερη τουριστική ανάπτυξη της χώρας.
Ο κ. Μαρκόπουλος τόνισε ότι ο τουρισμός είναι η βιομηχανία και του νομού Καβάλας επισημαίνοντας ότι γίνονται προσπάθειες για την υλοποίηση δράσεων και τη βελτίωση υποδομών.



Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης λέγοντας όπως η συμμετοχή της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση με το ταυτόχρονο άνοιγμα νέων τουριστικών αγορών, η αποκατάσταση της ειρήνης στη Σερβία με τη δημιουργία του νέου κάθετου αυτοκινητόδρομου και η ολοκλήρωση της Εγνατίας Οδού.
Ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης αναφέρθηκε επίσης στη συνολικότερη προβολή της χώρας από τις Περιφέρειες και τους Οργανισμούς Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης λέγοντας πως τις περισσότερες φορές δαπανούνται πολλά χρήματα αλλά με πενιχρά αποτελέσματα, ενώ συμπλήρωσε πως γίνονται προσπάθειες η τουριστική προβολή της Ελλάδας να γίνεται με την ευθύνη του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης.
Τέλος, ο κ. Μαρκόπουλος τάχθηκε υπέρ της εφαρμογής του νέου Γενικού Χωροταξικού Σχεδίου για τον τουρισμό λέγοντας ότι αποτελεί ένα πολύ καλό οδηγό ανάπτυξης παρά τις αντιδράσεις που υπάρχουν από εμπλεκόμενους φορείς.