Πέμπτη 9 Ιουλίου 2009

Ομόφωνα νέος πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ,
ο Νίκος Θανόπουλος
αντί του Κώστα Πηλαδάκη
Ο Νίκος Θανόπουλος είναι ο νέος πρόεδρος της Σούπερ Λίγκ. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ αντικαθιστά στη θέση του επικεφαλής τον Κώστα Πηλαδάκη, όπως προέκυψε από το διοικητικό συμβούλιο της διοργανώτριας αρχής την Πέμπτη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως ανακοίνωσε ο «ισχυρός άνδρας» της ΠΑΕ Λάρισα κατά την έξοδό του από το διοικητικό συμβούλιο, ο νέος πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ εξελέγη ομόφωνα.«Η Σούπερ Λιγκ είναι εδώ και πολύ καιρό σε πολύ καλό δρόμο.
Αλλάζει το πρόσωπο του προέδρου, οι πρακτικές είναι οι ίδιες, όπως και οι νοοτροπίες. Θέλω να ευχαριστήσω τους εταίρους που με εξέλεξαν ομόφωνα, κάτι που είναι πολύ σημαντικό. »
Θα συνεχίσω το πολύ πετυχημένο έργο των προκατόχων μου. Θα εστιάσουμε στην υλοποίηση όλων έχουν συμφωνηθεί για τη βελτίωση πραγμάτων που μπορούν βελτιωθούν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με γνώμονα την ισοτιμία και αμεροληψία προς όλες τις ομάδες. »Στόχος είναι η πρόοδος του ελληνικού ποδοσφαίρου κι αυτό ενδιαφέρει όλους», είπε ο κ. Θανόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε και στο στόχο της διοργανώτριας:
«Περιμένουμε να γίνει ίσως το καλύτερο πρωτάθλημα από ρύθμισης της επαγγελματικής κατηγορίας. Έχουν γίνει πολλές επενδύσεις από όλες τις ομάδες, θα είναι πολύ ανταγωνιστικό και αυτό φαίνεται τόσο από την κίνηση των εισιτηρίων διαρκείας στις ομάδες, όσο και από τις προσελεύσεις οπαδών στις πρώτες προπονήσεις των ομάδων».
Σχετικά με το αν τίθεται θέμα αναβολής ή μετάθεσης αγώνων της πρεμιέρας είπε: «Ετέθη ένα αίτημα να διευκολυνθούν οι ομάδες της Ευρώπης και θα το εξετάσουμε, αλλά αν υπάρχει δυνατότητα. »Αυτή τη στιγμή η αγωνιστική ισχύει όπως έχει. Υπάρχει μια πολύ μικρή περίπτωση... αλλά θα εξεταστεί σύντομα, με γνώμονα την ισονομία απέναντι σε όλες τις ομάδες».
Αναφορικά με τη διαιτησία
, είπε ότι «έχει κάνει μεγάλα βήματα, είναι υγιές ότι ανήκει στην ΕΠΟ. Ο κ. Πιλάβιος είναι σε πολύ καλό δρόμο, το θέμα το χειρίζεται η ομοσπονδία και εμείς κοιτάζουμε να βελτιώσουμε το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου».
Αναπληρωτής πρόεδρος ο Μποροβήλος
Αναπληρωτής πρόεδρος
της Σούπερ Λιγκ εξελέγη ο πρόεδρος της ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης, Γιώργος Μποροβήλος. «Θέλω να ευχαριστήσω τους εταίρους που για μία ακόμα φορά έδειξαν εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου. »
Είχα τύχει να είμαι και στα τρία χρόνια κοντά στους προέδρους. Είμαι κοντά στα γεγονότα και μαζί με το νέο πρόεδρο θα κάνουμε πράξη την ισονομία προς κάθε κατεύθυνση για να διοργανωθεί το καλύτερο πρωτάθλημα όλων των ετών», είπε ο κ. Μποροβήλος, ο οποίος αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι η διαιτησία είναι πλέον αποκλειστικά στην ΕΠΟ:
«Από εφέτος όλες οι επιτροπές είναι στην ΕΠΟ, σε συνεργασία με όσα προβλέπονται από την UEFA. Έτσι συμβαίνει σε όλα τα κράτη. Εμείς στα πλαίσια των κανονισμών θα βοηθήσουμε την ΕΠΟ στο δύσκολο αυτό κομμάτι».