Παρασκευή 10 Ιουλίου 2009

Γ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Ανεκπλήρωτη υπόσχεση
η ενίσχυση του Α.Τ. Ιστιαίας

Ο βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπαγεωργίου κατέθεσε ερώτηση στον αρμόδιο Υπουργό σχετικά με τις ελλείψεις προσωπικού στο Αστυνομικό Τμήμα Ιστιαίας.

"Η δέσμευση του αρμόδιου Υπουργού κατά την επίσκεψη του στη Βόρεια Εύβοια ότι θα ενισχυθεί το Α.Τ. Ιστιαίας με το αναγκαίο προσωπικό αμέσως μετά το Πάσχα, παραμένει μέχρι σήμερα ανεκπλήρωτη.
Έτσι παρά τις φιλότιμες και πολλές φορές στα όρια της βιολογικής αντοχής προσπάθειες των ήδη υπηρετούντων στο Α.Τ Ιστιαίας, είναι αδύνατον να αντιμετωπιστεί η αυξημένη εγκληματικότητα (κλοπές, διακίνηση ναρκωτικών, διαρρήξεις, κλπ) που μαστίζουν την περιοχή και δημιουργούν ολοένα αυξανόμενο αίσθημα ανασφάλειας στους πολίτες. Ενώ φυσικά οι επίδοξοι παραβάτες τις έννομης τάξης αποθρασύνονται, αφού αισθάνονται την εγγενή αδυναμία του Α.Τ. Ιστιαίας να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.
Με αυτά τα δεδομένα, ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο κ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Πότε επιτέλους θα κάνει πράξη τα όσα υποσχέθηκε δηλαδή να ενισχύσει το Α.Τ. Ιστιαίας με το απαραίτητο για τις ανάγκες του Δήμου προσωπικό ώστε να γίνεται καλύτερη αστυνόμευση, να αποτρέπονται οι επίδοξοι παραβάτες της έννομης τάξης και φυσικά αισθάνονται ασφάλεια οι πολίτες;"