Πέμπτη 9 Ιουλίου 2009

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Φιλε μου η Νομαρχια τακανε σκατα.
Διαβασε προσεκτικα παρακατω.
H Nομαρχιακή Aυτοδιοίκηση Eύβοιας ύστερα από καταγγελίες ανέθεσε στο Tμήμα Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Aθηνών τη δειγματοληψία αλλά και την ανάλυση του πόσιμου νερού σε 14 σημεία των επίμαχων περιοχών στα Ψαχνά, στη Nέα Aρτάκη, στα Mεσσάπια, στη Δάφνη και στην Kαστέλλα. Tα αποτελέσματα τρομοκράτησαν και την ίδια τη Nομαρχία, η οποία στις 10 Iουνίου έσπευσε να κοινοποιήσει το πρόβλημα στους αρμόδιους φορείς, στέλνοντας έγγραφο που είχε την υπόδειξη «Eξαιρετικά Eπείγον». Συγκεκριμένα, η Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Nομαρχίας ενημερώνει τους δήμους, αλλά και τους αρμόδιους φορείς:
«Tο θέμα κρίνεται ως πολύ σοβαρό όσον αφορά τις ενδεχόμενες επιπτώσεις στο περιβάλλον και στη Δημόσια Yγεία, οι υπηρεσίες και οι Δήμοι παρακαλούνται για τις άμεσες ενέργειές τους στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους.
Aπό τις αναλύσεις προκύπτει ότι είναι βάσιμη η καταγγελία του περιβαλλοντικού συλλόγου «H Γαία», καθώς ανιχνεύονται κατά θέσεις, υψηλές συγκεντρώσεις εξασθενούς χρωμίου στα υπόγεια ύδατα περιοχών του Δήμου Mεσσαπίων και του Δήμου Nέας Aρτάκης.
Σε ορισμένες δε περιπτώσεις οι συγκεντρώσεις ολικού χρωμίου ξεπερνούν κατά πολύ το μέγιστο επιτρεπτό όριο για το πόσιμο νερό... ενώ σε άλλες περιπτώσεις ξεπερνούν και την επιτρεπόμενη συγκέντρωση για όλους τους τύπους εδαφών και για συνεχή χρήση αρδευτικού νερού...».
Tα αποτελέσματα των αναλύσεων του Πανεπιστημίου Aθηνών είναι κυριολεκτικά τρομακτικά.
κ.λπ. κ.λ.π.

ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΑ ΛΕΕΙ Η ΝΟΜΑΡΧΙΑ.
ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ
apopsignomi.blogspot.com
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Φίλε, σε ευχαριστούμε για την παρατήρηση αλλά εμείς τέτοια έγγραφα της Νομαρχίας δεν έχουμε.
Δύο δελτία τύπου υπάρχουν της Νομαρχίας και σε κανένα από τα δύο δεν αναφέρονται τα όσα γράφεις.
Μπορείς να μπεις στο www.naevias.gr και να δεις αυτά τα δελτία τύπου.
Έχουμε πει πολλές φορές πως δεν βασιζόμαστε σε στοιχεία που ο καθένας μπορεί να δίνει στη δημοσιότητα.
Οι μετρήσεις και οι αναλύσεις πρέπει να γίνονται κάτω από ορισμένες προυποθέσεις.
Αν η Νομαρχία και οι Δήμοι δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους, ας τους καταγγείλουν όσοι έχουν στοιχεία.
Αγαπητέ φίλε, πριν από λίγο καιρό, κάποιοι άλλοι έλεγαν ότι είχε εξασθενές χρώμιο το νερό της Χαλκίδας. Στο τέλος απεδείχθη ότι δεν είχαν δίκιο.
Εμείς δεν είμαστε ειδικοί.
Οι επίσημες απαντήσεις έρχονται από τη Νομαρχία και εμείς τις σεβόμαστε.
Όποιος πιστεύει πως είναι "φτιαγμένες" ας το καταγγείλει επίσημα.
Η υποψία μας είναι ότι κάποιοι βάλθηκαν να κάνουν πλούσιους τους ιδιοκτήτες εργαστηρίων και τις επιχειρήσεις εμφιαλωμένων νερών.
Αν Δήμαρχος και Νομάρχης και οι υπηρεσίες τους βάζουν σε κίνδυνο την υγεία των κατοίκων και εσείς το ξέρετε, σας καλούμε να τους καταγγείλετε ΤΩΡΑ.
Όλοι καλοί δεν γίνεται. Κάποιος είναι πιο υπερβολικός.