Σάββατο 11 Ιουλίου 2009

ΣΥΝ

Ενωτικός στην ΚΠΕ ο Αλ.Τσίπρας,
αλλά και με αιχμές
για τις τάσεις εντός του ΣΥΝ

Τον τρόπο λειτουργίας των τάσεων μέσα στον ΣΥΝ στηλίτευσε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην ΚΠΕ του κόμματος. Ο ίδιος εμφανίστηκε ενωτικός, λέγοντας ότι το στοίχημα της Αριστεράς είναι στην κοινωνία.
«Ο κόσμος έχει έναν προβληματισμό που οφείλουμε να λάβουμε υπόψη μας. Μας λέει επιτακτικά: βρείτε τα. Εκπροσωπήστε μας. Δώστε μας ένα κίνητρο να είμαστε περήφανοι για το κόμμα. Τελειώνετε με τα φαινόμενα γραφειοκρατίας και εκφυλισμού. Λειτουργήστε σαν ηγεσία και όχι σαν ομάδες, ή, ακόμα χειρότερο, σαν άτομα με φιλοδοξίες» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Στην εισήγησή του στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή ο κ. Τσίπρας τάχθηκε υπέρ της άποψης της Πολιτικής Γραμματείας ότι μια έκτακτη συνεδριακή διαδικασία αυτή τη στιγμή είναι παρακινδυνευμένη.
Ιδιαίτερα αιχμηρίς υπήρξε έναντι των τάσεων, ιδιαίτερα στον τρόπο λειτουργίας τους: «Δεν γίνεται να συνεχίσουμε έτσι. Οι τάσεις έχουν πραγματικά ιδεολογική βάση, δεν το αμφισβητούμε και δεν μπορούμε και δεν πρέπει να περιορίσουμε την λειτουργία τους. Αυτό είναι ζήτημα δημοκρατικών αρχών μέσα στο κόμμα.
» Οφείλουμε όμως με συγκεκριμένα μέτρα, να αφήσουμε και λίγο χώρο για το κόμμα. Να αφήσουμε χώρο στο κόμμα να αναπνεύσει από τους μηχανισμούς, σε ζητήματα πολιτικής λειτουργίας, συνθέσεων και ανάδειξης στελεχών» εξήγησε. Ο κ. Τσίπρας πρότεινε επίσης για τη νέα Πολιτική Γραμματεία και τον γραμματέα να αποφασίσει η ΚΠΕ με δημοκρατία και σύνθεση.
Και για την Πολιτική Γραμματεία η λίστα να είναι ενιαία και ανοικτή.
Για τον ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε ότι «είναι η πολιτική μας συμμαχία», ξεκαθαρίζοντας ότι ο ΣΥΝ και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι και δεν θα μπορούσαν να είναι ανταγωνιστικά σχήματα.
Ο πρόεδρος του Συνασπισμού άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τα φοροεισπρακτικά μέτρα, τα σκάνδαλα και την πολιτική της στον τομέα της απασχόλησης.
Για το θέμα των μεταναστών κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «τρέχει πίσω από τον κ. Καρατζαφέρη διαφημίζοντας την σκληρή της πολιτική απέναντι σε απελπισμένους ανθρώπους και παραλείποντας έστω και κατά το ελάχιστο οποιαδήποτε αναφορά στην ανθρωπιστική διάσταση αυτής της υπόθεσης».
Τέλος, για το ΠΑΣΟΚ είπε ότι ακολουθεί τον εύκολο δρόμο του ακροδεξιού λαϊκισμού: «Σηκώνει τους τόνους μιλώντας για ξέφραγα αμπέλια και μηδενικές ανοχές. Παραβιάζοντας κάθε ιδεολογική αρχή από αυτές που συνηθίζει να επικαλείται όταν αναζητά στήριγμα στην αριστερά».

Newsroom ΔΟΛ