Παρασκευή 10 Ιουλίου 2009

Γ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Προβλήματα λειτουργίας Δικαστηρίων



Τα προβλήματα στη λειτουργία των δικαστηρίων και οι ελλείψεις που παρουσιάζουν αναφέρει σε σχετική ερώτησή του προς τους Υπουργούς Δικαιοσύνης και Οικονομικών, ο βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπαγεωργίου.


"Με ιδιαίτερη αγωνία και ανησυχία παρακολουθούν οι πολίτες το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί στην απονομή της Δικαιοσύνης.
Οι εκκρεμείς υποθέσεις καθημερινά αυξάνονται, ο χρόνος που απαιτείται για τη διεκπεραίωση τους συνεχώς μεγαλώνει, τα κενά που υπάρχουν σε προσωπικό δεν καλύπτονται.
Οι Δικαστές δεν επαρκούν, η μηχανοργάνωση των υπηρεσιών παραμένει γράμμα κενό, καθυστερεί επικίνδυνα η δημιουργία νέων Δικαστηρίων, οι κτιριακές υποδομές ( χώροι- κλιματισμός κ.λ.π.)είναι προβληματικές έως ανύπαρκτες, σε σημείο που να ταλαιπωρούνται οι εργαζόμενοι, οι Δικηγόροι που χειρίζονται διάφορες υποθέσεις αλλά και οι πολίτες.
Στον οικονομικό τομέα οι αποδοχές των υπαλλήλων μειώνονται λόγω του πληθωρισμού και της ακρίβειας αντί να αυξάνονται, ενώ οι ελλείψεις σε προσωπικό και η ημιτελής μηχανοργάνωση αυξάνει συνεχώς τον όγκο των εκκρεμών υποθέσεων.
Σε αυτές τις συνθήκες, η ελπίδα του πολίτη για γρήγορη και δίκαιη Δίκη, είναι μάλλον «όνειρο θερινής νυκτός».
Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, φαίνεται ότι η φιλοτιμία και η υπέρβαση της φυσικής αντοχής όλων των λειτουργών της Δικαιοσύνης στα Δικαστήρια, είναι τα στοιχεία που τα κάνουν ακόμα να λειτουργούν. Ως πότε όμως θα εξωθούνται στα όρια της αντοχής τους;
Με αυτά τα δεδομένα. ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ κ.κ. ΥΠΟΥΡΓΟΙ: Πότε θα επιλυθούν τα προβλήματα στη Δικαιοσύνη; Πότε θα καλυφθούν οι κενές θέσεις, θα μηχανοργανωθούν οι υπηρεσίες, θα κατασκευασθούν νέα κτίρια και υποδομές, θα εξυγχρονισθούν τα υπάρχοντα, ώστε να μπορούν να εργάζονται απρόσκοπτα και με ανθρώπινες συνθήκες όλοι οι Λειτουργοί της Δικαιοσύνης;"