Παρασκευή 10 Ιουλίου 2009

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ

θεατρική ομάδα του Δήμου Κύμης «Τα μεμαίντζουλα»
ΜΑΓΕΨΑΝ και πάλι

Η θεατρική ομάδα του Δήμου Κύμης «Τα μεμαίντζουλα» επεδίωξε φέτος, ύστερα από επιτυχημένη πορεία 5 χρόνων, να παρουσιάσει στους θεατές το ευρωπαϊκό θέατρο, σε όλο του το εύρος. Για να πραγματοποιήσει αυτό το φιλόδοξο σχέδιο έπαιξε χαρακτηριστικά αποσπάσματα από έργα μεγάλων δημιουργών, αρμονικά και σπονδυλωτά δεμένα μεταξύ τους, αρχίζοντας από το παρόν και φθάνοντας με μια ιστορική αναδρομή έως την εποχή της Αναγέννησης. Την Κυριακή 5 Ιουλίου, η ομάδα παρουσίασε τη δουλειά της με το έργο «Θέατρο, Θεατρίνοι, Θεατές» στην Κύμη. Η παράσταση δόθηκε στο υπαίθριο και καλαίσθητο θέατρο του Λαογραφικού Μουσείου Κύμης.
Η βραδιά ήταν μαγευτική, με ένα σχεδόν ολόγιομο φεγγάρι, που λες και κρεμόταν πάνω από το θέατρο.
Οι Κυμαίοι τίμησαν με την παρουσία τους την θεατρική τους ομάδα, η οποία ξεπήδησε από τα σπλάχνα της, αφού την απαρτίζουν ερασιτέχνες ηθοποιοί, σχεδόν όλοι κάτοικοι της Κύμης και των χωριών της.
Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Κύμης Δημήτρης Θωμάς, αντιδήμαρχοι, η πρόεδρος και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου κ.α. Παραβρέθηκε επίσης ο σκηνοθέτης κ. Παπανάγνος, ο οποίος συγκρότησε την θεατρική ομάδα του Δήμου και σκηνοθέτησε τα τρία πρώτα έργα.
Ο Δήμαρχος Κύμης προλογίζοντας την παράσταση συνεχάρη όλους τους συντελεστές της παράστασης για τις προσπάθειες που κατέβαλαν και την διεύθυνση του Λαογραφικού Μουσείου για την παραχώρηση του θεάτρου στο Δήμο.
Η παράσταση περιελάμβανε αποσπάσματα από τα έργα:
Ιονέσκο: «Η φαλακρή τραγουδίστρια», Μπρεχτ, «Η όπερα της πεντάρας», Μολιέρος, «Ο αρχοντοχωριάτης» και Σαίξπηρ: «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας».
Την πλούσια εναλλαγή κουστουμιών που απόλαυσαν οι θεατές επιμελήθηκε η ηθοποιός Ζωή Νικολοπούλου ενώ εξαιρετικά ήταν τα σκηνικά της παράστασης που ετοίμασε ο Θεόδωρος Ραυτόπουλος, ο οποίος είχε και την σκηνοθεσία του έργου.