Σάββατο 11 Ιουλίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΥΕΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
ΑΙΓΑΙΟΥ & ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
Σαββάτο, 11 Ιουλίου 2009
Σύγκρουση σκαφών στα Νέα Στύρα Ευβοίας
Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Νέων Στύρων ότι στη θαλάσσια περιοχή ΄΄ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΝΗΜΠΟΡΙΟΥ΄΄, το σκάφος ερασιτεχνικής αλιείας «ΑΓΕΡΙ» Σ. Ν.ΣΤΥΡΩΝ 10, με τέσσερις (04) επιβαίνοντες, συγκρούστηκε με το ταχύπλοο σκάφος «ΠΕΤΡΑΔΙ ΙΙΙ»Τ. Π. 524 - Ζ΄, στο οποίο επέβαιναν τρία (03) άτομα, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό των επιβαινόντων του πρώτου σκάφους.
Άμεσα, στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής έσπευσαν προς συνδρομή, ενώ ταυτόχρονα ειδοποιήθηκε το Νοσοκομείο Καρύστου για την αποστολή ασθενοφόρου οχήματος.
Δύο (02) εκ των επιβαινόντων του πρώτου σκάφους μεταφέρθηκαν στο Κ.Υ. Καρύστου, ενώ οι υπόλοιποι δύο (02), οι οποίοι ήταν ποιο σοβαρά τραυματισμένοι, επιβιβάστηκαν στο προαναφερθέν Τ/Χ σκάφος και μεταφέρθηκαν στο λιμένα Ραφήνας, προκειμένου παραληφθούν από ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και μεταφερθούν σε νοσοκομεία της Αθήνας.
Με τον κατάπλου του Τ/Χ σκάφους στο λιμένα Ραφήνας, διαπιστώθηκε ότι ο ένας τραυματισθείς είχε χάσει τις αισθήσεις του και διεκομίσθη στο «ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ» Νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Ο άλλος τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ», όπου παραμένει νοσηλευόμενος.
Η σορός του θανόντος πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών για τη διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.
Από τη Λιμενική Αρχή Νέων Στύρων, που διενεργεί την προανάκριση, κατόπιν εντολής Εισαγγελέα, συνελήφθησαν οι τρεις (03) επιβαίνοντες του Τ/Χ, στους οποίους πραγματοποιήθηκαν μετρήσεις κατανάλωσης αλκοόλ, με αρνητικά αποτελέσματα.

Θάνατος ανδρός
σε σκάφος στο Μαρμάρι Ευβοίας
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Μαρμαρίου, βραδινές ώρες χθες, ότι εντός του σκάφους «ΚΑΛΥΨΩ», ένας εκ των τριών (03) επιβαινόντων του, ηλικίας 52 ετών, είχε χάσει τις αισθήσεις του.
Άμεσα ενημερώθηκε παραπλέον σκάφος, το οποίο παρέλαβε τον ανωτέρω και τον μετέφερε στο λιμένα Καρύστου, όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Νοσοκομείο Καρύστου, στο οποίο διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών για την διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής - τοξικολογικής εξέτασης.
Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Μαρμαρίου.