Κυριακή 25 Απριλίου 2010

Τρόπαιο
με 1-0 επί του Αρη
Το Κύπελλο βάφτηκε «πράσινο» και ο Παναθηναϊκός στέφθηκε νταμπλούχος

Χρειάστηκε να περάσουν έξι χρόνια από το 2004 για να πανηγυρίσει ο Παναθηναϊκός τίτλους.
Οι «πράσινοι» νίκησαν τον Αρη 1-0 στον 68ο τελικό του Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ και μαζί με την κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι πλέον νταμπλούχοι Ελλάδας 2010!
Με καταπληκτικό γκολ του Λέτο στο 64', το «τριφύλλι» έφτασε στις 17 «κούπες» και 8 νταμπλ, ενώ......
 αντίθετα, οι «κίτρινοι» έμειναν για τέταρτη συνεχή φορά με άδεια χέρια.
Ο Λέτο MVP
* Ο σκόρερ του Παναθηναϊκού, Σεμπαστιάν Λέτο αναδείχθηκε MVP της αναμέτρησης και βραβεύτηκε μετά τον αγώνα μέσα σε αποθέωση από τους φιλάθλους των 'πρασίνων'.
* Μετά το σφύριγμα της λήξης του αγώνα, δεκάδες οπαδοί του Παναθηναϊκού κατάφεραν να μπουν στον αγωνιστικό χώρο και κατευθύνθηκαν προς τη μεριά των παικτών που πανηγύριζαν. Η επέμβαση των δυνάμεων της αστυνομίας ήταν άμεση και οι οπαδοί επέστρεψαν στην εξέδρα.
* Ο Τζιμπρίλ Σισέ και ο Ζιλμπέρτο Σίλβα έμειναν περισσότερη ώρα στο γήπεδο, μετά τη λήξη του τελικού. Οι περισσότεροι παίκτες του 'τριφυλλιού' μόλις αντιλήφθηκαν την είσοδο των οπαδών στο γήπεδο κατευθύνθηκαν προς τα αποδυτήρια. Ο Γάλλος στράικερ, αλλά και ο Βραζιλιάνος αμυντικός μέσος, όμως, 'έγιναν ένα' με τον κόσμο και γι΄ αρκετή ώρα πανηγύριζαν μαζί τους την κατάκτηση του τροπαίου.
* Με τους δημοσιογράφους τα είχαν βάλει οι οπαδοί του Αρη, μετά τη λήξη του ματς, εμφανώς απογοητευμένοι από την απώλεια του Κυπέλλου. Μερικοί πέταξαν προς τα δημοσιογραφικά θεωρεία μπουκάλια και διάφορα αντικείμενα, χωρίς, ωστόσο, να υπάρξει κάποιος τραυματισμός. Κάποιοι, μάλιστα, απόρησαν με το γεγονός ότι δεν υπήρχε κανένας αστυνομικός στον χώρο όπου βρίσκονταν οι εκπρόσωποι του Τύπου κι άρχισαν να ζητούν την παρέμβασή τους. Κανένας, πάντως, δεν εμφανίστηκε...