Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Παρασκηνιακές διεργασίες εν όψει του 8ου Τακτικού Συνεδρίου της ΝΔ

Σε θέσεις μάχης
τα «στρατόπεδα»


Σε ξεκαθάρισμα του εσωκομματικού πεδίου προχωρεί η Ρηγίλλης εν όψει του 8ου Τακτικού Συνεδρίου της ΝΔ στις 25-27 Ιουνίου, όπως προκύπτει από τις παρασκηνιακές διαδικασίες που είναι σε εξέλιξη στο εσωτερικό του κόμματος. Ωστόσο, μαίνονται οι διαμάχες μεταξύ στελεχών που είναι υποστηρικτές του......
 Αντ.Σαμαρά, όσων ανήκουν στο «καραμανλικό» στρατόπεδο και όσων υποστηρίζουν την Ντόρα Μπακογιάννη.
Σύμφωνα με «Το Βήμα», στις περισσότερες Νομαρχιακές Επιτροπές έχουν ήδη ξεκινήσει οι εσωκομματικές εκκαθαρίσεις με φόντο τις εκλογές της προσεχούς Κυριακής για την ανάδειξη των συνέδρων.
Πάντως στο παρασκήνιο μαίνονται οι εμφύλιες μάχες μεταξύ των στελεχών που είναι υποστηρικτές του Αντ. Σαμαρά, όσων ανήκουν στο «καραμανλικό» στρατόπεδο και όσων εντάσσονται στη σφαίρα επιρροής της διαγραφείσας βουλευτού, Ντόρας Μπακογιάννη.
Οι περισσότεροι υποστηρικτές της Ντόρας Μπακογιάννη ετοιμάζονται να απόσχουν μαζικά από τις εκλογές με το σκεπτικό ότι η Ρηγίλλης επιχειρεί ένα απόλυτα ελεγχόμενο συνέδριο, ενώ άλλοι σχεδιάζουν να εξασφαλίσουν την εκλογή συνέδρων-«κλειδιών», ώστε να συμμετάσχουν στο συνέδριο για να δημιουργήσουν εσωκομματικό πρόβλημα με τις επιθετικές ομιλίες τους κατά της νέας ηγεσίας.
Παράλληλα, οι «καραμανλικοί» θα επιχειρήσουν να αναδείξουν δικά τους στελέχη, ώστε να υπάρξει μια σημαντική ομάδα υποστηρικτών του πρώην πρωθυπουργού Κ.Καραμανλή στην Πολιτική Επιτροπή (πρώην Κεντρική Επιτροπή) η οποία θα έχει και μικρότερο αριθμό μελών και θα εκλέξει τον νέο Γραμματέα και τη νέα Εκτελεστική Γραμματεία (πρώην Πολιτικό Συμβούλιο).
Πρόβα για το συνέδριο θα είναι και το συνέδριο της ΟΝΝΕΔ που θα γίνει το διήμερο 18-19 Ιουνίου.