Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Ανω - κάτω η ΝΔ

Εξεταστικές, διαγραφές και Μπακογιάννη
δημιουργούν ένταση στη Ρηγίλλης

Σε πεδίο... μάχης έχει μετατραπεί το τελευταίο διάστημα η ΝΔ, καθώς έχουν βγει τα μαχαίρια μεταξύ βουλευτών, νυν και πρώην για την πολιτική τους επιβίωση. Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς ετοιμάζεται στην πορεία προς 8ο Συνέδριο του κόμματος να ανακοινώσει κι άλλες διαγραφές στελεχών που εμπλέκονται σε ......
διάφορες περίεργες υποθέσεις.
Όπως αναφέρει «Το Βήμα», στην κεντροδεξιά παράταξη αναμένονται και άλλες ραγδαίες εξελίξεις, με κύρια την αναγγελία του νέου κόμματος από την Ντόρα Μπακογιάννη.
Εν τω μεταξύ, στα μαχαίρια βρίσκονται ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Αλ.Κοντός και ο πρώην υφυπουργός, Π.Κιλτίδης, οι οποίοι αντάλλαξαν βαρείς χαρακτηρισμούς, ενώ στη μέση είναι ο πρώην υφυπουργός Π.Δούκας, ο οποίος βάλλει και πάλι κατά του περιβάλλοντος του πρώην πρωθυπουργού Κ.Καραμανλή για το Βατοπαίδι.
Οι κκ.Κιλτίδης και Κοντός δείχνουν ο ένας τον άλλον ως υπεύθυνο για τον αποχαρακτηρισμό του δάσους της Ουρανούπολης το 2008, ενώ ο πρώτος μιλάει για πόλεμο που δέχεται από το εσωτερικό της ΝΔ και αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ακόμη και να αποχωρήσει από το κόμμα.
Σε αυτό το κλίμα ο κ.Δούκας άφησε αιχμές και πάλι για το Μέγαρο Μαξίμου επί πρωθυπουργίας του κ.Καραμανλή, λέγοντας ότι του ζητήθηκε να κοιτάξει κατά προτεραιότητα την υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου, ενώ σκοπεύει να υψώσει τους τόνους και να μιλήσει «για όλους και για όλα».
«Πρόεδρε, διώξε τους κλέφτες»
Εν τω μεταξύ, επανήλθε ύστερα από πολλούς μήνες η ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα Θεσσαλονίκης με επιστολή που απέστειλε στον Αντώνη Σαμαρά με κεντρικό σύνθημα να εκδιωχθούν οι κλέφτες από τη ΝΔ.
Στην επιστολή γίνονται ιδιαίτερα επικριτικές αναφορές για πρώην υπουργούς των κυβερνήσεων Καραμανλή, κυρίως για πρόσωπα που έχουν ιδιαίτερη σχέση με τη Θεσσαλονίκη.
«Λυπούμαστε που βλέπουμε δίπλα σας πρόσωπα που έχουν εμπλακεί σε σκάνδαλα, όπως το Βατοπαίδι και η Siemens, τα οποία μας οδήγησαν σε ταπεινωτική ήττα στις εκλογές του Οκτωβρίου. Αυτά τα πρόσωπα εξακολουθούν να απολαμβάνουν της εκτίμησής σας. Θα σας καταστρέψουν», αναφέρει μεταξύ άλλων η επιστολή.
«Θα αποφασίσετε επιτέλους, πρόεδρέ μας, όπως το τονίζετε συνέχεια σε δηλώσεις σας, να διώξετε από την παράταξη όλους αυτούς τους κλέφτες; Είμαστε πάντοτε στο πλευρό σας και περιμένουμε να καθαρίσετε την παράταξη από όλους όσοι την πλήγωσαν για ιδία οφέλη. Η κοινωνία θέλει καθαρές λύσεις» καταλήγει η επιστολή.