Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Ανατροπή η Μ.Γιουνάιτεντ, στο 94' η Μπαρτσελόνα


Ο Γιώργος Σαμαράς άνοιξε το σκορ για τη Σέλτικ μέσα στο Καμπ Νου, αλλά στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Ζόρντι Άλμπα έδωσε τη νίκη στη Μπαρτσελόνα με 2-1 (είχε ισοφαρίσει ο Ινιέστα) στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του Champions League.
Στη  Τουρκία, ο Παντελής Καπετάνος επίσης άνοιξε το σκορ για τη Κλουζ (χρεώθηκε ως αυτογκολ) αλλά η Γαλατάσαραϊ πήρε το 1-1, ενώ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρέθηκε με δυο γκολ πίσω στο σκορ αλλά κατάφερε ολική ανατροπή και ....

πήρε τη νίκη με 3-2.
Η Μπάγερν νίκησε 1-0 τη Λιλ στη Γαλλία, χαμός στον 5ο όμιλο μετά το 1-1 της Νόρτζελαντ με τη Γιουβέντους και το 2-1 της Σαχτάρ επί της Τσέλσι.
Νίκη της Σπαρτάκ Μόσχας επί της Μπενφίκα με 2-1 και... χατ τρικ του Σολδάδο στο ΜΠΑΤΕ - Βαλένθια 0-3.

Ε' όμιλος
Νόρτζελαντ-Γιουβέντους 1-1 (50' Μπέκμαν-Βούτσινιτς 81')
Σαχτάρ-Τσέλσι 2-1 (Τεσέιρα 3', Φερναντίνιο 52'-Όσκαρ 88')

ΣΤ' όμιλος
Λιλ-Μπάγερν Μονάχου 0-1 (Μίλερ 20' πεν)
Μπάτε Μπορίσοφ-Βαλένθια 0-3 (Σολδάδο 45'+1' πεν, 55', 69')

Ζ' όμιλος
Μπαρτσελόνα-Σέλτικ 2-1 (Ινιέστα 45', Ζόρντι Άλμπα 90'+4'-Σαμαράς 18')
Σπαρτάκ Μόσχας-Μπενφίκα 2-1 (Καριόκα 3', Ζαρντέλ 43' αυτ-Λίμα 33')

Η' όμιλος
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μπράγκα 3-2 (Ερνάντεζ 25', 75', Έβανς 62'-Άλαν 2', 20')
Γαλατάσαραϊ-Κλουζ 1-1 (Γιλμάζ 77'-Νουνκό 20' αυτ)


5ος όμιλος
Νόρτζελαντ (Δανία)- Γιουβέντους (Ιταλία) 1-1
Η Νόρτζελαντ έφτασε κοντά στην πρώτη νίκη της στον θεσμό με τον Μπέκμαν να σημειώνει το πρώτο γκολ των Δανών στην ιστορία τους στο Champions League αλλά ο Βούτσινιτς έσωσε στο 81' τη Γιουβέντους από το... κάζο και την κράτησε ζωντανή...

Σκόρερ: 50΄ Μπέκμαν – 81΄ Βούτσινιτς
Διαιτητής: Ντενίζ Αγτεκίν (Γερμανία)
Κίτρινες: Ρούνιε, Μτίλιγκα -Μαρκίζιο, Κιελίνι
ΝΟΡΤΖΕΛΑΝΤ (Κάσπερ Χιούλμαντ): Χάνσεν, Οκόρε, Μτίλιγκα, Παρκχαρστ, Ρούνιε, Αντου, Στόκχολμ, Λόρεντσεν (88΄ Κρίστιανσεν), Λάουντρουπ (71΄ Κρίστενσεν), Μπέκμαν (67΄ Νόρντστραντ), Τζον.
ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (Μάσιμο Καρέρα): Μπουφόν, Λούσιο (76΄ Μπέντνερ), Κιελίνι, Ίσλα, Μπονούτσι, Μαρκίζιο, Πίρλο, Ντε Τσέλιε, Βιντάλ (83΄ Τζιακερίνι), Τζιοβίνκο, Μάτρι (67΄ Βούτσινιτς)

Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία) - Τσέλσι (Αγγλία) 2-1
Οι Ουκρανοί μπήκαν από νωρίς σε θέση οδηγού στο ματς με τον Τεσέιρα να ανοίγει το σκορ στο 3'. Η Τσέλσι έδειχνε να μην μπορεί να αντιδράσει και μάλιστα δέχθηκε και δεύτερο τέρμα στο 52' από τον Φερναντίνιο, με τον Όσκαρ να περνάει ως αλλαγή στο ματς και μετά τα δύο γκολ που έβαλε στην πρεμιέρα επί της Γιουβέντους, απλώς να μειώνει για τους Μπλε.

Σκόρερ: 3’ Τεϊσέιρα, 52΄ Φερναντίνιο - 88΄ Όσκαρ
Διαιτητής: Νταμίρ Σκόμινα (Σλοβενία)
Κίτρινες: Κούτσερ, Χούμπσμαν –Κόουλ, Νταβίντ Λουίζ
ΣΑΧΤΑΡ ΝΤΟΝΕΤΣΚ (Μιρτσέα Λουτσέσκου): Πιατόφ, Κούτσερ, Ρατ, Ρακίτσκι, Χούμπσμαν, Φερναντίνιο, Γουίλιαν (88΄ Ντάγκλας Κόστα), Σρνα, Τεϊσέιρα (82΄ Ιλσίνιο), Λουίς Αντριάνο, Μκιταριάν.
ΤΣΕΛΣΙ (Ρομπέρτο Ντι Ματέο): Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Κόουλ, Νταβίντ Λουίζ, Τέρι, Ραμίρες, Λάμπαρντ (18΄ Αζάρ), Όσκαρ, Μάτα Όμπι Μίκελ, Τόρες (70΄ Στάριτζ).

Βαθμολογία
                       Αγ. Τερμ. Β.
Σαχτάρ Ντόνετσκ 3 5-2 7
Τσέλσι 3 7-4 4
Γιουβέντους 3 4-4 3
Νόρτζελαντ 3 1-7 1


6ος όμιλος
Λιλ (Γαλλία)-Μπάγερν (Γερμανία) 0-1

Η Μπάγερν πήγε για να πάρει τη νίκη στη Γαλλία απέναντι στη Λιλ που δείχνει να μην μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και τα κατάφερε με πέναλτι στο οποίο ευστόχησε ο Μίλερ στο 20'. Λίγες φάσεις στο ματς.

Σκόρερ: 20΄πεν. Μίλερ
Διαιτητής: Μάρτιν Ατκινσον (Αγγλία)
Κίτρινες: Ντιν, Πεντρετί, Σιντιμπέ - Μάντζουκιτς, Μπόατενγκ, Χάβι Μαρτίνεθ, Σακίρι, Σβαϊνστάιγκερ
ΛΙΛ (Ρούντι Γκαρσία): Λαντρό, Σιντιμπέ, Μπεριά, Τσέτζου, Ντίν, Μπαλμόν, Καλού (56΄ Παγιέ), Μαρτέν, Πεντρετί (90΄ Ρόζεναλ), Ρου (77΄ Μέντες), Ντε Μέλο
ΜΠΑΓΕΡΝ (Γιούπ Χάινκες): Νόιερ, Λαμ, Μπόατενγκ, Ντάντε, Μπαντστούμπερ, Χάβι Μαρτίνεθ, Μίλερ (83΄ Αλάμπα), Σβαϊνστάιγκερ, Κρόος (80΄ Λουϊς Γκουστάβο), Ριμπερί (46΄ Σακίρι), Μάντζουκιτς

ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (Λευκορωσία)-Βαλένθια (Ισπανία) 0-3

Ο Σολδάδο έκανε ότι ήθελε στο ματς με τη ΜΠΑΤΕ και με χατ τρικ έδωσε μια δίκαιη νίκη στους Ισπανούς, σημειώνοντας μάλιστα ένα πολύ όμορφο τέρμα στο 55'.

Σκόρερ: 45΄πεν., 55΄, 69΄ Σολντάδο
Διαιτητής: Κρεγκ Τόμσον (Σκοτία)
Κίτρινες: Σίμιτς, Παβλόφ - Αλμπέλδα, Σολντάδο
ΜΠΑΤΕ ΜΠΟΡΙΣΟΦ (Βίκτορ Γκοντσαρένκο): Γκορμπούνοφ, Φιλιπένκο, Σίμιτς, Πολιάκοφ, Μπορντάτσεφ, Ολέχνοβιτς, Λιχτάροβιτς (52΄ Σιλβάκοφ), Βολόντκο (74΄ Μπρεσάν), Παβλόφ (65΄ Μοζολέφσκι), Αλεξάντερ Χλεμπ, Ροντιόνοφ
ΒΑΛΕΝΘΙΑ (Μαουρίτσιο Πελεγκρίνο): Ντιέγκο Αλβες, Ζοάο Περέιρα, Ραμί, Ρικάρντο Κόστα, Σισοκό, Τίνο Κόστα, Φεγκούλι (82΄ Μπαραγάν), Γκάγκο, Αλμπέλδα (71΄ Μπανέγκα), Γκουαρντάδο, Σολντάδο (76΄ Ζόνας)

Βαθμολογία
                     Αγ. Τερμ. Β.

Βαλένθια 3 6-2 6
ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ 3 6-5 6
Μπάγερν Μονάχου 3 4-4 6
Λιλ 3 1-6 0

Σπαρτάκ Μόσχας-Μπενφίκα 2-1

Τους πρώτους της βαθμούς στο φετινό Champions League κατέκτησε η Σπαρτάκ Μόσχας και έμεινε "ζωντανή" στο κυνήγι της πρόκρισης. Οι Ρώσοι του Ουνάι Εμερι επικράτησαν 2-1 της Μπενφίκα στο "Λουζνίκι" για τον 7ο όμιλο της διοργάνωσης σ΄ένα ματς όπου και τα τρία τέρματα πέτυχαν Βραζιλιάνοι. Ο Καριόκα στο 3΄ και ο Ζαρντέλ με αυτογκόλ στο 43΄ για τους γηπεδούχους, ενώ ενδιάμεσα είχε ισοφαρίσει ο Λίμα για τους "Αετούς της Λισαβόνας".

Σκόρερ: 3΄ Καριόκα, 43΄αυτ. Ζαρντέλ - 38' Λίμα
Κίτρινες: Σούτσι, Αρι, Γουέλιτον - Καρντόσο, Μάτιτς
ΣΠΑΡΤΑΚ ΜΟΣΧΑΣ (Ουνάι Έμερι): Ρεμπρόφ, Μακέεφ, Παρέχα, Σούτσι, Ντμίτρι Κομπάροφ, Κάλστρομ (79΄ Μπριζγκάλοφ), Καριόκα, Χουράδο, Μπιλιαλετντίνοφ (73΄ Γουέλιτον), Ανανίτζε (56΄ Κίριλ Κομπάροφ), Αρι.
ΜΠΕΝΦΙΚΑ (Ζόρζε Ζεσούς): Αρτούρ, Μάξι Περέιρα, Γκαράι, Ζαρντέλ, Μελγκαρέχο, Μάτιτς (89΄ Τζον), Σέζαρ (84΄ Γκαϊτάν), Περες, Σάλβιο, Ροντρίγκο (63΄ Καρντόσο), Λίμα

Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Σέλτικ (Σκοτία) 2-1

Ο Γιώργος Σαμαράς άνοιξε το σκορ για τους Σκωτσέζους στο 18' με ωραία κεφαλία αλλά λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου (43') αποχώρησε τραυματίας από το Καμπ Νου λόγω τραυματισμού σε άσχημη προσγείωση που είχε σε εναέρια μονομαχία με τον Αντριάνο. Δύο λεπτά μετά ο Ινιέστα ισοφάρισε για τους Μπλαουγκράνα που τελικά πήραν τη νίκη στο 94' χάρη σε κοντινή προβολή του Ζόντι Άλμπα.

Σκόρερ: 45΄ Ινιέστα, +90΄ Ζόρντι Άλμπα - 18΄ Σαμαράς
Διαιτητής: Τζιανλούκα Ρόκι (Ιταλία)
Κίτρινες: Μασεράνο, Αντριάνο
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Τίτο Βιλανόβα): Βαλντές, Αντριάνο, Μπαρτρα, Μασεράνο, Αλμπα, Τσάβι, Σονγκ, Ινιέστα, Σάντσες (80΄ Βίγια), Μέσι, Πέδρο (76΄ Τέγιο)
ΣΕΛΤΙΚ (Νιλ Λένον): Φόρστερ, Λούστιγκ, Γουϊλσον, Αμπρόουζ, Ιζαγκίρε, Σαμαράς (43΄ Φόρεστ), Μπράουν (63΄ Κόμονς), Γουανιάμα, Λέντλι, Μάλγκριου (76΄ Καγιάλ), Χούπερ

Βαθμολογία
                Αγ. Τερμ. Β.

Μπαρτσελόνα 3 7-3 9
Σέλτικ 3 4-4 4
Σπαρτάκ Μόσχας 3 6-7 3
Μπενφίκα 3 1-4 1

8ος όμιλος
Γαλατασαράι (Τουρκία)-Κλουζ (Ρουμανία) 1-1

Ο Παντελής Καπετάνος έβαλε την προβολή στη σέντα που του έγινε από αριστερά, στη συνέχεια η μπάλα χτύπησε στον Νουνκέ που χρεώθηκε το αυτογκολ κλέβοντας τη δόξα από τον έλληνα επιθετικό που ωστόσο είχε παίξει τον ρόλο του. Η Κλουζ αγωνίστηκε από το 28' με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Αγλιρεγκαράι και τελικά λύγισε στο 77' από το γκολ του Γιλμάζ με το οποίο η Γαλατά απέσπασε την ισοπαλία.

Σκόρερ: 77΄ Γιλμάζ - 19΄ αυτ. Νουνκέ
Διαιτητής: Πάολο Ταλιαβέντο (Ιταλία)
Κίτρινες: Μπουλούτ, Αμραμπάτ, Φελίπε Μέλο, Σάμπρι - Αγκιρεγκαράι, Μπάστος
Κόκκινες: 28΄ Αγκιρεγκαράι
ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ (Φατίχ Τερίμ): Μουσλέρα, Εμπουε (68΄ Σάμπρι), Νουνκέ, Καγιά, Ριέρα, Αλτιντοπ (39΄ Μπουράτ Γιλμάζ), Ινάν, Φελίπε Μέλο, Αμραμπάτ, Ουμούτ Μπουλούτ, Ελμάντερ (42΄ Εμρέ Κολακ)
ΚΛΟΥΖ (Ιοάν Αντόνε): Φελγκέιρας, Πίντο, Σέπσι (53΄ Ράντα), Καντού, Πίκολο, Λουίς Αλμπέρτο, Αγκιρεγκαράι, Γκοντεμέκε, Καμόρα, Μπάστος (71΄ Νικοάρα), Καπετάνος (78΄ Μουρεσάν)

Μάντσεστερ Γ. (Αγγλία)-Μπράγκα (Πορτογαλία) 3-2

Η Μπράγκα πάγωσε το Ολντ Τράφορντ καθώς προηγήθηκε με 2-0 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία ωστόσο έφτασε στην ολική ανατροπή και στην αποθέωση από τους οπαδούς της. Ο Άλαν σημείωσε τα δύο τέρματα των Πορτογάλων, ο Ερνάντες επίσης δύο για τους Μπέμπηδες (το πρώτο και το νικητήριο τρίτο), ενώ είχε ισοφαρίσει ο Έβανς.

Σκόρερ: 25΄, 76΄ Ερνάντες, 66΄ Εβανς - 2΄,20 Άλαν
Διαιτητής: Μίρολαντ Μάζιτς (Σερβία)
Κίτρινες: Κουστόντιο, Έντεσρον
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ (Αλεξ Φέργκιουσον): Ντε Χέα, Ράφαελ, Κάρικ, Έβανς, Μπάτνερ, Καγκάουα (46΄ Νάνι), Κλέβερλι, Φλέτσερ, Ρούνι, Ερνάντες (79΄ Γκιγκς), Φαν Πέρσι
ΜΠΡΑΓΚΑ (Ζοζέ Πεσέιρο): Μπέτο, Σαλίνο, Κοέλιο, Βινίσιους, Έλντερσον, Ρούμπεν Αμορίμ (80΄ Μπαρμπόσα), Κουστόντιο, Βιάνα, Άλαν (86΄ Μοσορό), Ρούμπεν Μίκαελ (88΄ Ζε Λουίς), Έντερ.

Βαθμολογία
                 Αγ. Τερμ. Β.

Μάντσεστερ Γ. 3 6-3 9
Κλουζ 3 4-3 4
Μπράγκα 3 4-5 3
Γαλατασαράι 3 1-4 1