Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ - ΣΑΡΡΗΣ


Ολα τα καίρια θέματα που απασχολούν το ελληνικό ποδόσφαιρο, συζήτησαν ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης και ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής, κατά τη σημερινή συνάντησή τους, που διήρκεσε μιάμιση ώρα. «Ο πρόεδρος της ΕΠΟ ξεκίνησε καλά τη θητεία του και πιστεύω ότι θα συνεχίσει έτσι.

Εχει καλές σκέψεις. Θα αντιμετωπίσουμε όλα τα προβλήματα από κοινού», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ιωαννίδης, ενώ πρόσθεσε: «Το ποδόσφαιρο πρέπει να είναι ψηλά, να έχει αξιοκρατία, διαφάνεια και ίσους όρους για όλες τις ομάδες. Αυτό θέλουμε και οι δύο. Σκοπός είναι ....

να μην έχουμε στημένα παιχνίδια, βία και ντόπινγκ. Αυτοί είναι οι εχθροί του ποδοσφαίρου και θα τους κυνηγάμε».

Οσον αφορά στην Εθνική ομάδα, ο υφυπουργός Αθλητισμού και ο πρόεδρος της ΕΠΟ συμφώνησαν, ότι πάει καλά, με εξαίρεση τον αγώνα με τη Βοσνία.


Σχετικά με το θέμα του αθλητικού κέντρου του Αγίου Κοσμά ο Ιωαννίδης τόνισε, μετά από ερώτηση που του υποβλήθηκε: «Υπήρχε μια δέσμευση μέχρι τις 31 Αυγούστου. Μετά οι εγκαταστήσεις έπρεπε να παραδοθούν. Κάλεσα την εταιρία που έχει αναλάβει τώρα τον χώρο και της είπα ότι οι αθλητικές εγκαταστάσεις θα μεταφερθούν στο πάρκο που θα γίνει στον χώρο του αεροδρομίου. Μόνο τότε θα φύγουν οι εγκαταστάσεις από τον Άγιο Κοσμά και οι ομοσπονδίες που στεγάζονται στο χώρο. Θα φυλάξουμε τις εγκαταστάσεις ώστε να μπαίνουν μέσα μόνο αυτοί που πρέπει».


Ο Σαρρής υπογράμμισε, από την πλευρά του: «Είχαμε σήμερα μια πολύ καλή συζήτηση εφ΄ όλης της ύλης. Ακολουθούμε κοινή γραμμή και θα αγωνιστούμε για να αναβαθμίσουμε το ποδόσφαιρο και να προχωρήσουμε μπροστά". Ο πρόεδρος της ΕΠΟ επισήμανε ότι υπάρχει ένα πρόβλημα με τη χρηματοδότηση του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, διευκρινίζοντας ότι το συζήτησε με τον υφυπουργό και σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις. Στο σημείο αυτό ο κ.Ιωαννίδης είπε: «Έχουμε υποχρέωση να βοηθήσουμε το κύτταρο του αθλητισμού και του ποδοσφαίρου. Χρήματα θα δοθούν σε σωματεία που κάνουν ανάπτυξη στο άθλημα τους».