Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ενορίας Πάλιουρα

ΘΕΜΑ: Εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Πάλιουρα Διρφύων.

Το Σάββατο 21 Οκτωβρίου και την Κυριακή 22 Οκτωβρίου στον Πάλιουρα του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων θα τελεσθούν τα εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου. Στις ακολουθίες θα προεξάρχει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Χαλκίδος Κ.Κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ.
Το Σάββατο 21 Οκτωβρίου και ώρα 06:00μμ θα γίνει υποδοχή των Ιερών Λειψάνων στο Ιερό Ναό και στη συνέχεια θα ακολουθήσει ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός.
Την Κυριακή 22 Οκτωβρίου και ώρα 06:30πμ θα ξεκινήσει η ακολουθία ...
του Όρθρου και στις 08:00πμ η Ιερά Ακολουθία των εγκαινίων και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Ποιμενάρχου μας Μητροπολίτου Χαλκίδος Κ.Κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ.
Ο Ναός βρίσκεται στο κέντρο ακριβώς του Πάλιουρα, ορατός από παντού, ολοκληρώθηκε σχεδόν μετά από 33 χρόνια και φέτος με την χάρη του θεού και με την αμέριστη συνδρομή των κατοίκων του Πάλιουρα και των πολυάριθμων επισκεπτών του τόπου, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του.
Ο Συνταξιούχος πλέον πρώην εφημέριος του Ναού π. Νικόλαος Κατσικαντάμης, μετά από πολλές και άξιες προσπάθειες, μαζί με τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίων που κατά καιρούς διηκόνησαν την Ενορία, έχουν καταφέρει να ολοκληρωθεί εξωτερικά ο Ναός με απλή και καλαίσθητη επένδυση. Εσωτερικά, έχουν τοποθετηθεί το ξυλόγλυπτο τέμπλο, τα αναλόγια, ο δεσποτικός θρόνος, οι πολυέλαιοι. Ξεχωρίζει η καλαίσθητη διακόσμηση του δαπέδου με μαρμαροθετήματα. Οι εικόνες του τέμπλου είναι εξαιρετικής τέχνης.
Οι κάτοικοι του Πάλιουρα είναι ικανοποιημένοι βλέποντας την προσφορά τους να υλοποιείται μέσα στον Ιερό Ναό, που αποτελεί πλέον κόσμημα και σημείο αναφοράς του Πάλιουρα.
Αναμένουμε τους ευσεβείς χριστιανούς να συμμετάσχουν στις Εκκλησιαστικές Ακολουθίες και να χαρούμε όλοι μαζί αυτές τις Μοναδικές Στιγμές.
Εκ του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου